Dobra knjiga kroz biblioteku Dobri Bošnjani odaje priznanje i počast našim književnicima

Dobra knjiga kroz biblioteku Dobri Bošnjani odaje priznanje i počast našim književnicima

-Mali je broj naroda u svijetu koji imaju tako mnogo pojedinaca čija ostavština nadilazi okvire prosječne ljudske egzistencije i zavređuju nužno pamćenje, a da ih u isto vrijeme prati tako mali broj knjiga. Svjesni ovog fenomena, u izdavačkoj kući Dobra knjiga pokrenuli smo zasebnu biblioteku koja odaje priznanje i počast kolosima našeg književnog, vjerskog, društvenog i duhovnog života. Tako je nastala biblioteka Dobri Bošnjani.

Svaka od knjiga što ulaze u sastav biblioteke Dobri Bošnjani predstavlja jednog istaknutog Bošnjaka, njegov životni put i sačuvana djela, nudeći uvid u tekstove i djela naših prominentnih intelektualaca, navode iz ove izdavačke kuće.

Mali je broj naroda u svijetu koji imaju tako mnogo pojedinaca čija ostavština nadilazi okvire prosječne ljudske…

Gepostet von Dobra Knjiga am Donnerstag, 6. August 2020
Previous Građani Foče na novim protestima protiv izgradnje malih hidroelektrana
Next Pokrenuta akcija obnove Mejdana

You might also like

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

Aleksandar Hemon dobitnik nagrade američkog PEN-a

Nagradu američkog PEN-a za književno djelo u 2017. godini dobio je bosansko-američki romanopisac, esejist i kritičar Aleksandar Hemon, Sarajlija sa američkom adresom, za usmenu historiju o bosanskohercegovačkim izbjeglicama “How Did

NAŠI DANI

Kosovo: Kurti primio Sidrana dobitnika međunarodne nagrade “Ali Podrimja”

Premijer Kosova Albin Kurti primio je danas poznatog pisca, scenaristu i novinara iz Bosne i Hercegovine Abdullaha Sidrana, koji je ovogodišnji dobitnik međunarodne nagrade “Ali Podrimja”, prenosi AA. Kako je

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

Godišnjica rođenja velikog bosanskohercegovačkog književnika i novinara Hamida Dizdara

Hamid Dizdar – pjesnik, pripovjedač, sakupljač bosanskohercegovačkog kulturnog i historijskog naslijeđa, novinar, prevodilac, slikar, arhivist i bibliograf, bio je izuzetno vrijedan stvaralac. Rođen je u sunčanoj Hercegovini, u Stocu, 22.