Kosovska policija u manastiru Banjska – Policijske ekipe uhvatile desetine osoba

Kosovska policija u manastiru Banjska – Policijske ekipe uhvatile desetine osoba

Pripadnici kosovske policije ušli su u manastir Banjska u Zvečanu – opštini naseljenoj većinski srpskim stanovništvom u sjevernom dijelu zemlje – saznaje Albanska pošta (Albanian post), dok su policijske ekipe uhvatile desetine ljudi, ali to još nije poznato da li su svi članovi terorističke grupe koja je u nedjelju napala kosovsku policiju, pri čemu je policijski službenik mrtav.

Kosovska policija trenutno sprovodi proces identifikacije lica u manastiru Banjska, jer, kako je saopšteno iz kosovskih vlasti, neke od osoba koje su bile unutra su pravoslavni hodočasnici, a za druge se sumnja da su sarađivale sa izvršiocima terorističkih napada na Kosovsku policiju.

Bezbjednosne strukture trenutno izvode policijsku akciju protiv naoružane terorističke grupe koja se od ranih jutarnjih sati skrivala u manastiru Banjska, dok je kosovska policija do sada ubila trojicu terorista, dok je još šestero uhapšenih – dvojica su povrieđena.

Ministar unutrašnjih poslova, Xelal Sveçla, razgovarao je sa novinarima nakon posjete mjestu gdje je ubijen policijski narednik Afrim Bunjaku.

On je pokazao da su neki od identifikovanih terorista pripadnici terorističke organizacije “Civilna odbrana”.

“To je bila teroristička grupa, jer su bili uključeni u terorističke akte, neki od njih su identifikovani i kao pripadnici terorističke organizacije Civilna odbrana”, rekao je Sveçla.

Sveçla je takođe naglasio da je kosovska policija otkrila veliku količinu teškog naoružanja, pješadijskog naoružanja, eksploziva, uniformi i opreme za barikade.

“Bili su oprema za stotine napadača. Oni su propali zahvaljujući izuzetnom zalaganju i požrtvovanju kosovskih policajaca”, dodao je on.

„Pripreme su bile za masovni napad na Kosovsku policiju i kosovske institucije. Unutra je veliki broj hodočasnika, pokušavamo ih identificirati”.

Previous Larisa Cerić osvojila bronzu na Grand Slamu u Bakuu
Next Kenan Kodro: 'Dok čelni ljudi FS BiH uništavaju fudbal u BiH, odlučio sam da ne učestvujem u tome i da se oprostim od reprezentacije'

You might also like

NAŠI DANI

Arminka Helić: Ne smijemo dozvoliti da zapadni Balkan ponovo sklizne u sukob

Arminka Helić, bosansko-britanska političarka i zastupnica u Gornjem domu parlamenta UK upozorila je u svom tekstu na aktuelnu situaciju u našoj zemlji. Sljedećeg oktobra biće 30 godina otkako sam došla

NAŠI DANI

Žujović: Kofa kreča za Mladićev mural je čin normalnog, vaspitanog čovjeka

Član Socijaldemokratske partije Srbije Đorđo Žujović, čovjek koji je bacio kofu kreča na mural posvećen ratnom zločincu Ratku Mladiću u Beogradu smatra da taj čin ne bi trebalo shvatiti kao

NAŠI DANI

Sjećanje na zločin u Sanskom Mostu: Dok je gubio na ratištu, Arkan se svetio nad civilima

Na lokalitetu gdje se nalazila masovna grobnica u selu Sasina, nekoliko kilometara od Sanskog Mosta, u utorak je obilježena 26. godišnjica zločina nad 65 Bošnjaka i Hrvata iz Sanskog Mosta.