Lemezan napustio NS i poručio: HDZ je za Našu stranku danas “nositelj evropskih vrijednosti”

Lemezan napustio NS i poručio: HDZ je za Našu stranku danas “nositelj evropskih vrijednosti”

Redžo Lemezan, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajeva, napustio je svoju dosadašnju partiju ‘Našu stranku’. U nastavku njegovo saopćenje tim povodom.

-Nakon ogromnih napada na mene koji su bili i uoči i za dane Bajrama, od članova Naše stranke, iako sam molio da diskusija prestane poštujući vjerski praznik, one nisu stale, a sve zbog moje slobode govora odnosno podrške gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić.

Šuteći na takve stvari rukovodstvo stranke mi je jasno poslalo poruku da sloboda govora, mišljenja, kao temeljna ljudska prava nisu dobrodošli u Našoj stranci.

Da, demokratija u Našoj stranci je samo na papiru. Najbolji pokazatelj toga jeste jedan kandidat za predsjednika na nedavnom održanom kongresu i samo jedan diskutant.

Naša stranka je bila moj izbor 9 godina. Ostao sam doslijedan temeljima te partije. Naša stranka nije!

Zarad komadića vlasti principi su izdati, nonstop se gutaju “žabe”, glasa se za osobe sa američke crne liste, a crvene linije odavno nema.

U Našoj stranci i dalje ima sjajnih ljudi s kojima ću rado uvijek sarađivati i kojima se ovim putem zahvaljujem na ogromnoj podršci svih ovih godina. Ali, ne želim biti u stranci u kojoj mi neko bez argumentacije govori kako trebam glasati uoči glasanja! Ne želim biti u stranci gdje ne mogu imati svoj stav i iznijeti ga!

Ne mogu i ne želim biti u stranci u kojoj je pet profesionalnih zastupnika u Kantonu Sarajevo sa jako velikim platama, a da su se dobrovoljno odrekli kancelarije u Skupštini KS (jedini od svih parlamentarnih stranaka) u kojoj bi trebali provoditi radno vrijeme, primati građane, kordinisati aktivnosti i zaraditi platu. Ta odluka je donešena prije mog pristupanja SKS.Ne prihvatam da sam “glasačka mašinerija”, ruka koja se pokreće “na daljinski”. Građani me nisu birali za to da neko drugi donosi odluke, a da ja samo glasam. Moj najveći grijeh u Našoj stranci je isti kao i grijeh Albina Zuhrića, Denisa Gratza, Damira Marjanovića, Neire Dizdarević, Damira Arnauta, Elvisa Vrete i mnogih drugih čestitih članova koji su napustili Našu stranku u posljednje vrijeme.Naš zajednički grijeh jeste neposlušnost i nedivljenje jednoj osobi iz Naše stranke, vladaru iz sjene, ali kad je god neki veći politički problem u javnosti je nema i nikada ne snosi odgovornost, ali o svemu odlučuje.

HDZ je za Našu stranku danas “nositelj evropskih vrijednosti”, baš kao što je za njihove federalne zastupnike Zagreb “jedini progresivni grad u regiji”. To valjda objašnjava stajanje na stranu HDZ- u Mostaru. Gašenjem organizacija u Mostaru kao i u još nekim gradovima, nepostojanje Naše stranke u manjem entitetu, potpuna politička isključenost za sve važne teme Bosne i Hercegovine govori da je za rukovodstvo Naše stranke država od Baščaršije do Marin dvora.

Obzirom da je Naša stranka izdala temeljne principe, postulate zbog kojih sam joj vjerno služio, donosio glasove, obzirom da se ne dopušta drugačije mišljenje, da se nameće jednoumlje napuštam tu i takvu Našu stranku. Kao mladom čovjeku nije mi lahko. No, nisu mi ostavili izbor. O narednim političkim potezima blagovremenu ću obavjestiti javnost.

Lemezan Redžo

zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo

Previous U Potočarima 11. jula dženaza još 30 žrtava genocida: I ove godine bit će ukopan brat pored brata, sin pored oca
Next Mađarski ministar u Banjaluci dijelio traktore – poručio da podržava Dodika

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Sarajevo: Obilježena 29. godišnjica masakra nad građanima koji su čekali u redu za hljeb

Polaganjem cvijeća na spomen-obilježje na mjestu masakra u sarajevskoj ulici Ferhadija obilježena je 29. godišnjica stradanja građana Sarajeva koji su čekali u redu za hljeb, javlja AA. Na tom mjestu

NAŠI DANI

Memorijalni centar Srebrenica: Predstavljeni rezultati istraživanja sudskih presuda za genocid

Memorijalni centar Srebrenica i Centar za postkonfliktna istraživanja (PCRC) prezentirali su rezultate istraživačkog projekta “Genocid u Srebrenici kroz presude krivičnih sudova”, koji ima za cilj prikupljanje i širenje informacija u

NAŠI DANI

Nova isporuka: 10.530 doza Pfizer vakcina stiglo u našu zemlju

U Bosnu i Hercegovinu je u ponedjeljak pristigla nova, peta po redu, isporuka vakcina iz programa EU4HEALTH – saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine. 10.530 doza BioNTech/Pfizer