Erdogan: Otvoreno kažem, Izrael je teroristička država

Erdogan: Otvoreno kažem, Izrael je teroristička država

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan govori na sastanku grupe AK Partije u parlamentu:

-Izrael primjenjuje strategiju potpunog uništenja ljudi u jednom gradu. Otvoreno kažem, Izrael je teroristička država, prenijela je AA.

-Erdogan poručio Netanyahuu: Imaš atomsku bombu, nuklearno oružje i time prijetiš. Šta god da imaš, znaj da si na odlasku.

-Ukoliko Izrael nastavi s masakrima, utvrdiće epitet terorističke države koju cijeli svijet proklinje.

-Bez obzira što to nekome smeta, nikada se ne ustručavamo kazati činjenicu da su članovi Hamasa pripadnici otpora koji pokušava zaštititi svoju domovinu i živote.

-Erdogan najavio korake koji će obezbjediti procesuiranje izraelskih političkih i vojnih zvaničnika pred međunarodnim sudovima, zbog masakara nad nedužnim ljudima u Gazi.

-Pozvat ćemo telefonom lidere zemalja koje su bile uzdržane od glasanja o rezoluciji o Gazi, koju je Generalna skupština UN-a usvojila sa 121 glasom “za”.

-Pružamo sve vrste vidljive i nevidljive humanitarne podrške Palestini na bilateralnoj osnovi, a nastavit ćemo raditi i na izolaciji Izraela na međunarodnoj sceni.

Previous Gaza: Izraelske snage upale u bolnicu Al-Shifa, ispituju pacijente
Next Evropski parlamentarci optužili Izrael da čini genocid u Gazi

You might also like

NAŠI DANI

U Nezuku otkriveno spomen-obilježje žrtvama genocida

– U organizaciji udruženja Preživjeli genocida 11. juli 1995 Srebrenica na platou sa koga polazi Marš mira u Nezuku, otkriveno je spomen-obilježje posvećeno svim preživjelim žrtvama genocida, kao i onima

NAŠI DANI

Sječa šume na Konjuhu ostavlja dugoročne štetne posljedice

Zaštićeni pejzaž Konjuh je osnovan prije deset godina radi zaštite planine od prekomjerne sječe šume. Devastacija planine ovim nije zaustavljena. U to se uvjerila i ekipa BHRT-a tokom boravka na

NAŠI DANI

Svjedok napada na bolnicu u Gazi: Tijela su letjela u zrak

Više od 500 osoba ubijeno je u izraelskom napadu na bolnicu Al-Ahli u centralnom dijelu Pojasa Gaze, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Veliki je broj povrijeđenih. Naselje Zejtuna, u kojem je