Bosanski bacač kugle – prvak Balkana!

Bosanski bacač kugle – prvak Balkana!

MESUD PEZER PRVAK BALKANA

Prvenstvo Balkana za seniorke i seniore u atletskim disciplinama održava se danas u Istanbulu, a u okviru discipline bacanje kugle, nastupao je i naš najbolji bacač kugle Mesud Pezer.

Najbolji hitac Pezera na ovom takmičenju završio je na daljini od 20,75 m i s ovim rezultatom Mesud je osvojio prvo mjesto na ovom prvenstvu.

„Svaka pobjeda mi mnogo znači, a posebno kad poneseš titulu prvaka Balkana, tako da sam zaista sretan i sa puno entuzijazma nastavljam s treninzima za naredna takmičenja“. – kazao je bosanski atletičar.

Previous Palestinska djevojčica pronađena mrtva nakon što je danima bila zarobljena pod izraelskom vatrom
Next Karate - 11 bosanskih sportista sutra se bori za medalju na Evropskom prvenstvu

You might also like

NAŠI DANI

Najbolji bosanski atletičar: Amel Tuka posjetio Hadžiće

Najbolji atletičar Balkana i bronzani sa ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Pekingu Amel Tuka boravio je danas u Hadžićima gdje se susreo sa prijateljima iz Atletskog kluba Sarajevo – sekcija Hadžići.

SPORT

Amel Tuka počinje pripreme za narednu sezonu: Psihički sam stabilan, fokus je na Olimpijskim igrama

Najbolji bh. atletičar i srebreni na svijetu u disciplini 800 metara Amel Tuka, iako do Ljetnih olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, ima još dosta vremena, već ovih dana počinje

SPORT

Vujošević: Ovi momci pokazuju da s loptom funkcioniše multietnička Bosna

  Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Sarajevu uoči utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine igrati u Kini. Našu selekciju očekuju dueli s reprezentacijama