Najbolji bosanski atletičar: Amel Tuka posjetio Hadžiće

Najbolji bosanski atletičar: Amel Tuka posjetio Hadžiće

Najbolji atletičar Balkana i bronzani sa ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Pekingu Amel Tuka boravio je danas u Hadžićima gdje se susreo sa prijateljima iz Atletskog kluba Sarajevo – sekcija Hadžići.

– Zadovoljstvo mi je što sam danas ovdje u Hadžićima sa svojim prijateljima atletičarima. Obećao sam im ranije da ćemo se naći i provesti malo vremena u druženju, kazao je Tuka.

Nakon druženja sa članovima AK Sarajevo na stadionu OŠ 6. mart Hadžići i stotine autograma sa hadžićkim osnovcima, naš najbolji atletičar posjetio je i Općinu Hadžići.

– Velika nam je čast ugositi bh. šampiona Amela Tuku. Pored toga što je vrhunski sportista Amel je dobro odgojeno dijete i skromna osoba. Ukoliko bude bilo potrebe Općina Hadžići će pomoći našem vrhunskom sportisti da ostvaruje još bolje i značajnije rezultate. Neka ovakvi ljudi predstavljaju BiH u svijetu i šire dobar glas o nama, kazao je nakon sastanka Općinski načelnik Hamdo Ejubović.

(oslobođenje.ba/mb)

Previous Bošnjaci obilježavaju Dan Sandžaka
Next Završen grandiozni projekat: Sarajevska zaobilaznica iz ptičije perspektive

You might also like

NAŠI DANI

U Bužimu obilježen 15. april, Dan Armije Bosne i Hercegovine

Povodom obilježavanja dvadeset i osme godišnjice od osnivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine na Turbetu generala Izeta Nanića i poginulih pripadnika 505. Viteške brigade, položeno je cvijeće, proučena fatiha i

NAŠI DANI

Grebo – Otišao je veliki čovjek koji je govorio kad su drugi šutili (VIDEO)

  Komemoracija profesoru Zdravku Grebi koji je preminuo u utorak, 29. januara u 72. godini održana je danas na Rektoratu Univerziteta u Sarajevu, u prisustvu brojnih prijatelja, članova porodice i

NAŠI DANI

Bosna i Hercegovina tri decenije glavno jelo na meniju Zagreba i Beograda

O ishodu samita u Sloveniji, usvojenoj Deklaraciji i drugim temama s FTV-a su razgovarali sa Željkom Komšićem, predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji se za Dnevnik 2 javio iz Ljubljane.