Najbolji bosanski atletičar: Amel Tuka posjetio Hadžiće

Najbolji bosanski atletičar: Amel Tuka posjetio Hadžiće

Najbolji atletičar Balkana i bronzani sa ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Pekingu Amel Tuka boravio je danas u Hadžićima gdje se susreo sa prijateljima iz Atletskog kluba Sarajevo – sekcija Hadžići.

– Zadovoljstvo mi je što sam danas ovdje u Hadžićima sa svojim prijateljima atletičarima. Obećao sam im ranije da ćemo se naći i provesti malo vremena u druženju, kazao je Tuka.

Nakon druženja sa članovima AK Sarajevo na stadionu OŠ 6. mart Hadžići i stotine autograma sa hadžićkim osnovcima, naš najbolji atletičar posjetio je i Općinu Hadžići.

– Velika nam je čast ugositi bh. šampiona Amela Tuku. Pored toga što je vrhunski sportista Amel je dobro odgojeno dijete i skromna osoba. Ukoliko bude bilo potrebe Općina Hadžići će pomoći našem vrhunskom sportisti da ostvaruje još bolje i značajnije rezultate. Neka ovakvi ljudi predstavljaju BiH u svijetu i šire dobar glas o nama, kazao je nakon sastanka Općinski načelnik Hamdo Ejubović.

(oslobođenje.ba/mb)

Previous Bošnjaci obilježavaju Dan Sandžaka
Next Završen grandiozni projekat: Sarajevska zaobilaznica iz ptičije perspektive

You might also like

NAŠI DANI

Još i danas zamiriše trešnja: Dani trešnje Mostar 2015.

Međunarodni sajam „Dani trešnje“ u Mostaru idealna su prilika za promocju trešnje i za pripremu jela od trešnje. Udruženje kuhara Bosne i Hercegovine  će prvog dana sajma „Dani trešnje“ 27.05.2015.

SPORT

Pezer: S ponosom sam pored srca nosio grb svoje domovine

Bosanskohercegovački bacač kugle Mesud Pezer zadovoljan je nastupom na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ističe da je u finalu mogao ostvariti i bolji rezultat, ali da je “ponosno pored srca nosio

NAŠI DANI

Svjetski mediji: Korona ubila jednog od najvećih zločinaca u historiji Evrope

Ugledni američki Newsweek je u utorak prenio vijest o smrti Momčila Krajišnika, naslovljen po izjavi koju je danas dao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić za medije – “Korona