Japanska TV stanica u Bosni: Emisije o piramidama i kamenim kuglama pred 10 miliona gledalaca

Japanska TV stanica u Bosni: Emisije o piramidama i kamenim kuglama pred 10 miliona gledalaca

Jedna od najvećih japanskih komercijalnih TV stanica “Fuji TV” odnosno “Fuji Television Network” došla je u goste Fondaciji “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” posljednju sedmicu augusta 2016.

Predstavnici ove nacionalne televizije snimali su arheološke lokacije na kojima radi Fondacija: Bosansku piramidu Sunca i Mjeseca, tumulus u Vratnici, Muzej Fondacije, Podzemni labirint Ravne, “Arheološko-turistički park Ravne 2” i lokacije prahistorijskih kamenih kugli u Zavidovićima, saopćili su iz Fondacije.

Njihov domaćin dr. Semir Osmanagić je objasnio za japanske gledaoce da su najstarije svjetske piramide energetski amplifikatori koji su pojačavali prirodne energetske izvore. Nakon toga, energija se koristila za unaprijeđivanje molekularne strukture vode, hrane, zdravlja ljudi, agrikulture, ublažavanje katastrofalnih zemljotresa i velikih vulkanskih erupcija, za potrebe bežične komunikacije, pročišćavanje zraka, smanjivanje radioaktivnosti, unaprijeđenje aure i razvoj spiritualnih čula itd.

Ovaj sasvim novi način naučnog objašnjenja svrhe piramida je ono što je privuklo producente ove popularne japanske televizije.

Snimljeni materijal će biti predstavljen kao dvije emisije: (1) Jedna o bosanskim piramidama u trajanju od trideset minuta, i (2) Druga o kamenim kuglama u trajanju od sedam minuta.

Emisije će se emitovati u najgledanijem terminu od 19:00-21:00 sati polovinom septembra 2016. s garantovanom gledanošću od deset miliona gladalaca.

Dr. Semir Osmanagić je svoj nastup završio na tradicionalan način:  pozivom TV gledateljstvu da dođu kao gosti Fondacije u Bosnu i Hercegovinu i posjete najveće i najstarije svjetske piramide.

(MiruhBosne)

Previous Samo čovjek koji radi može biti od koristi i sebi i drugima, a ne na teretu roditeljima
Next Sjećanje na žrtve masakra na Markalama

You might also like

TURIZAM

Novi turističko-poslovni magazin “Visit B&H“

Kompanija Feba d.o.o. početkom ove sedmice je u Sarajevu promovisala novi turističko-poslovni magazin “Visit B&H“, koji će se dijeliti besplatno na svim javnim mjestima širom Bosne i Hercegovine. Magazin je

TURIZAM

Una regata na atraktivnoj etapi (Foto)

Četrdesetčetvrta Internacionalna Una regata koja je u petak zaplovila iz Martin Broda, danas je, u subotu, krenula na drugu etapu od popularnog slapa Štrbačkog Buka ka gradu Bihaću gdje ih

TURIZAM

Ski-centar Brusnica (Foto)

Jedno od najviših srednjobosanskih skijališta na visini od 1.550 metara sa zajamčenim snježnim pokrivačem i sa svojih 5 kilometara skijaških staza čini jedinstvenu formulu uspješnom, te ski-centar Brusnica spremnim za