Godišnjica pogibije visoke državne delegacije predvođene dr. Ljubijankićem

Godišnjica pogibije visoke državne delegacije predvođene dr. Ljubijankićem

Danas se navršava 22 godine od pogibije visoke državne delegacije koju je na putu od Bihaća prema Zagrebu predvodio dr. Irfan Ljubijankić, tadašnji ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Tim povodom održan je 18. tradicionalni maraton Ćoralići-Bihać, na kojem su učešće uzeli članovi Atletskog kluba Bihać, policajci, sportisti i građani.

Sa ratnog aerodroma u Ćoralićima rano jutros je put Bihaća krenulo 14 učesnika maratona sa područja USK. Oko 11 sati stigli su u krug Kantonalne bolnice koja nosi ime dr. Irfana Ljubijankića. Dočekali su ih predstavnici menadžmenta ove ustanove, uposleni i članovi porodice Ljubijankić.

Po završetku maratona položeno je cvijeće na spomen-obilježje u krugu bolnice.

Podsjetimo, osim Irfana Ljubijankića i Mensura Šabulića, koji su bili uposlenici bolnice, u helikopteru koji je srušen od strane vojske tzv. SAO Krajine na području Slunja bili su i major Fadil Pekić i Izet Muhamedagić, tadašnji pomoćnik državnog ministra pravde – javlja RTVUSK.

Previous Bosna i Hercegovina daje milione 'zajedničkoj' Srbiji i RS-u
Next Balje: Vize između Bosne i Hercegovine i Kosova pogađaju najviše pripadnike bošnjačke zajednice

You might also like

NAŠI DANI

Palestinci smatraju da su ih Arapi izdali (Video)

U Gazi i Hebronu protesti protiv sporazuma. Nezadovoljni Palestinci palili su postere čelnika zaljevskih zemalja, američkog predsjednike Donalda Trumpa i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua. Čin arapskih zemalja nazvali su izdajom.

NAŠI DANI

OHR Dejtonom i Ustavom korak po korak raskrinkava Dodika

Ususret godišnjici parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma, ali i Danu državnosti – država Bosna i Hercegovina između napretka i potpunog sunovrata. Na sceni su blokada državnih institucija, negiranje države i njenih

NAŠI DANI

Ljudskost na djelu! Veliki odziv za pomoć majci čije je dvoje djece ubijeno snajperskim hicem tokom opsade Sarajeva

Jednim metkom iz snajpera 1994. godine ubijena je beba u stomaku Dženane Sokolović, a isti metak nakon što je prošao kroz njeno tijelo, usmrtio je i njenog sedmogodišnjeg sina Nermina.