Taksisti u ponedeljak u Beogradu protiv rezolucije UN o Srebrenici

Taksisti u ponedeljak u Beogradu protiv rezolucije UN o Srebrenici

Organizacija “Ugovorna privredna taksi komora Srbije” je danas najavila da će u ponedJeljak, 29. aprila, u Beogradu organizovati vožnju i skup protiv rezolucije Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici, koju su nazvali “sramnom”.

“Nije nam cilj da blokiramo grad, već da pokažemo da smo ponosni što pripadamo srpskom narodu i da nikakva ‘kvazi’ rezolucija to neće promijeniti” – piše u saopćenju.

Ta organizacija je u saopćenju navela da će okupljanje taksista biti u 10.30 kod Spomen-parka u Jajincima, gdje će biti položen vijenac.

Vožnja do Skupštine Srbije počeće u 11 sati, a trebalo bi da stignu oko 12 sati, zadržaće se pola sata.

Potom će delegacija taksista otići do Starog sajmišta gdje će položiti vijenac, prenosi Beta.

Nacrtom Rezolucije o genocidu u Srebrenici je, između ostalog, predviđeno da se 11. jula svake godine obilježava kao „Međunarodni dan sjećanja na genocid počinjen u Srebrenici 1995. godine“.

Azir Osmanović u UN: Međunarodnim priznanjem genocida zaustaviti poricanje, historijski revizionizam i prijetnje

Previous “Dokazima je potkrijepljeno postojanje osnovane sumnje da je Edin Gačanin preko Gordana Memije nabavio uniforme Specijalnoj policijskoj jedinici FUP-a!”
Next Dan otvorenih vrata UNZE – druženje sa nekoliko stotina maturanata

You might also like

NAŠI DANI

Zabranjen ulazak državljanima Italije, Kine, Južne Koreje i Irana

Osobama koje dolaze iz Italije, pojedinih provincija Kine, Južne Koreje i Irana zabranjen je ulazak u Bosnu i Hercegovinu, saopšteno je iz Granične policije BiH. Naredbu o zabrani ulaska Granična

NAŠI DANI

Predsjedništvo donijelo Odluku o angažovanju Oružanih snaga BiH

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na 58. vanrednoj sjednici, održanoj 18. 3. 2020. godine, donijelo Odluku o angažovanju Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u

NAŠI DANI

Visoka delegacija Ujedinjenog Kraljevstva posjetila MC Srebrenica

Visoka delegacija Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, koja uključuje 15 članova i članica britanskog Parlamenta, u pratnji britanskog ambasadora u Bosni i Hercegovini Matta Fielda, danas je posjetila