Državni ministar sigurnosti: ‘Ovdje je nekome ujutro kafa gorka ako nije bilo terorizma’

Državni ministar sigurnosti: ‘Ovdje je nekome ujutro kafa gorka ako nije bilo terorizma’

Bosna i Hercegovina čini sve napore da pokrije eventualne izazove koji mogu biti teroristička prijetnja i nijednu informaciju ne prepuštamo slučaju, izjavio je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

“Pojačali smo stepen nadzora prema svim osobama koje se na bilo koji način mogu dovesti u vezu sa nasilnim radikalizmom i terorizmom u BiH i činimo sve u ovom momentu da preventivno djelujemo”, kazao je Mektić povodom posljednjih terorističkih napada u Evropi.

Dodao je da je Ministarstvo sigurnosti BiH u posljednja dva-tri mjeseca imalo određene aktivnosti pomoću kojih su “presijecali” određene radnje koje mogu imati vezu sa terorizmom.

“I dalje pratimo to, ali vidite kako je to kompleksan problem u cijeloj Evropi. Svaki segmet društva mora imati taj osjećaj kada je u pitanju borba protiv terorizma i da maksimalno svi sarađujemo i radimo sa bezbjednosnim službama kako bi se efikasno zaštitili”, rekao je Mektić novinarima u Sarajevu.

“Ovdje je nekome ujutro kafa gorka ako nije bilo terorizma. Tu ginu nevini ljudi, u Barceloni je poginuo sedmogodišnji dječak. Dajte da se branimo, ne daj Bože da nam to dođe” – istakao je Mektić.

 

 

Izvor: AA/N1

Previous Ostaci džamije u Neumu koja je postojala do 1927. godine (Foto)
Next Obilježena 25. godišnjica masakra na Korićanskim stijenama: Da se nikada nikome ne ponovi

You might also like

NAŠI DANI

U Sarajevu preminuo profesor Fikret Karčić

Fikret Karčić, profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i bivši predsjednik Ustavnog suda Islamske zajednice u BiH, preminuo je danas u 66. godini, prenosi AA. Fikret Karčić je rođen

NAŠI DANI

Nijemci masovno kupuju grijalice i peći na drva i ugalj. Više od dva miliona ljudi prima pomoć u hrani

Nijemci u strahu od nestašica plina na jesen i zimu pojačano kupuju električne grijalice iako uredi za zaštitu potrošača upozoravaju na neekonomičnost ovakve vrste grijanja. “Bilježimo natprosječno veliku potražnju za

NAŠI DANI

Učesnici iz svih dijelova svijeta pristižu u Nezuk kod Sapne – Odavanje počasti ubijenim u genocidu

U Nezuku kod Sapne okupljaju se učesnici ovogodišnjeg “Marša mira”, pješačkog pohoda u znak sjećanja na žrtve genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i njenoj okolini u ljeto 1995. godine, javlja