Vodopad koji iz godine u godinu plijeni sve veću pažnju: Kravice ove sezone posjetilo 150.000 turista

Vodopad koji iz godine u godinu plijeni sve veću pažnju: Kravice ove sezone posjetilo 150.000 turista

Shares

Kravice, jedan od najljepših vodopada u Evropi, koji se nalazi na rijeci Trebižat, u blizini Ljubuškog, ove godine posjetilo je oko 150.000 gostiju iz cijelog svijeta, podatak je javnog preduzeća „Parkovi“, koje upravlja ovim lokalitetom, piše Avaz.   

Izletište i kupalište

U sklopu ovog preduzeća djeluje poslovna jedinica „Kravica“, iz koje ističu da iz godine u godinu raste interes turista za ovu oazu u kamenu. Ističu i da se zahvaljujući ulaganju u promociju i marketing za izletište i kupalište u podnožju Kravice sve više zna.

– Sezona još nije završila, ali vidljiv je porast gostiju koji svakodnevno dolaze u ovo naše izletište. Najviše gostiju imamo iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, arapskih zemalja, Italije, Češke i Poljske. Ove godine dosta smo uložili u marketing i to je doprinijelo povećanju broja gostiju – kazao je Nikica Vučić, voditelj sektora poslovne jedinice „Kravica“.

Tako su, istakao je Vučić, diljem Bosne i Hercegovine postavljeni promotivni džambo-plakati, duž jadranske obale, od Splita do Dubrovnika, kao i na svim većim aerodromima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Također, dosta je uloženo i u infrastrukturu i nove sadržaje.

LED rasvjeta

– Početkom šestog mjeseca puštena je u rad LED rasvjeta kojom su osvijetljeni sam vodopad, kao i staza i silazne stepenice. Gradimo i upravnu zgradu na ulazu u izletište, a ona bi trebala biti završena do kraja septembra. Vrijednost radova je 300.000 KM, a finansira ih Federalno ministarstvo okoliša i turizma kroz projekt za koji je aplicirala Općina Ljubuški – naveo je Vučić.

Samostan i Koćuša 

Vučić ističe da je ove sezone povećana cijena ulaznice s četiri na šest maraka.

– To je cijena za pojedinačne posjete, a na veće grupe može se dobiti neki popust. U cijenu ulaznice sada je uračunata posjeta muzeju i franjevačkom samostanu na Humcu te vodopadu Koćuša – kazao je Vučić.

Shares
Previous Zvanično: Zmajevi odlučujuću utakmicu kvalifikacija igraju na Grbavici!
Next Stiže svjetska elita: Mostar i Bosna i Hercegovina će još jednom ugostiti najbolje svjetske skakače i skakačice na Starom mostu

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Kravica spremna za sezonu – vodopad osvijetljen, korito očišćeno

Shares Facebook U sklopu priprema za turističku sezonu, radnici Javnog poduzeća „Parkovi“ d.o.o Ljubuški i članovi ronilačkog kluba „Šrek“ Ljubuški organizovali su čišćenje korita rijeke Trebižat na području vodopada Kravica.

BH RAZGLEDNICA

Četiri čuda gradića u kutu Bosne: Najveći nišan na Balkanu, stećak koji stoji na tri kamenčića, rijeka koja teče uzbrdo, Stari grad i Tabije

Shares Facebook Još je glasoviti putopisac Evlija Čelebija za Glamoč – gradić u zapadnobosanskom kantonu (Kantonu deset), kazao: „Mjesto u kutu, nikom na putu.“ I uistinu, Glamoč se smjestio u Glamočkom

TURIZAM

Austrijska novinarka o Bosni i Hercegovini: Predivni krajolici, gostoljubivi ljudi i pristup moru

Shares Facebook Novinarka austrijskog lista Kurier svoje putovanje po Bosni i Hercegovini započinje u Sarajevu gdje je stigla busom iz Beča. Navodi kako ju je u posjetu pozvala jedna bečka