Pariz: Namještaj bosanske firme u čuvenom Starbucksu

Pariz: Namještaj bosanske firme u čuvenom Starbucksu

Namještaj kompanije iz Bosne i Hercegovine našao se u jednom od najljepših Starbucks lokala na svijetu, u samom centru Pariza. Riječ je o stolicama “Neva” bosanskohercegovačke kompanije Artisan iz Tešnja, piše BiznisInfo.

Starbucks je najveći svjetski lanac kafeterija na svijetu, sa više od 26.000 prodavnica širom svijeta.

Američka firma prošle godine je otvorila obnovljeni lokal u Boulevard des Capucines u Parizu. Ova zgrada datira iz 17. stoljeća, a smještena je blizu Pariške opere, na jednoj od najprestižnijih lokacija u gradu.

Jedna od kompanija čiji se namještaj našao na ovoj prestižnoj lokaciji je upravo Artisan, koji i inače prodaje svoj namještaj širom svijeta.

– Starbucksov dizajnerski tim je obratio naročitu pažnju na to da očuva bogatu historiju ove zgrade, sa nevjerovatnim ukrasima i zamršenim stropnim freskama i motivima 19. stoljeća, koji su u potpunosti vraćeni u svoj izvorni oblik, naveli su iz Starbucksa prilikom otvaranja ovog lokala.

Osim toga, u Starbucksu su vodili računa o svakom detalju ovog lokala, od parketa, stakala, pa do namještaja, koji je posebno naručivan i pažljivo biran kako bi se zadržala autentičnost ovog mjesta.

Prema nekim mišljenjima, upravo ovaj pariški spada u desetak najljepših i najinteresantnijih Starbucksa na svijetu.

Previous Izvoz meda u protekloj godini povećan za 100% - najviše se izvozilo u arapske zemlje
Next Veliki broj nekropola stećaka na teritoriji Srebrenice i Bratunca

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Aronija sve zastupljenija na području Sanskog Mosta: Kultura koja daje puno

  Na području sela Čaplje, nekoliko kilometara od Sanskog Mosta, nalazi se plantaža aronije čiji je vlasnik poljoprivredni proizvođač Hamo Biščević, koji ističe kako je ovom bobičastom kulturom zasadio oko

Ekonomija/Biznis

ZDK: Budžet nikada puniji, izdvajanja značajna

Budžet Zeničko-dobojskog kantona nikada puniji, a izdvajanja značajna – za studente, nevladine organizacije, turističku zajednicu, ali i žene poduzetnice. Za 1.263 studenta Univerziteta u Zenici iz ZDK-a uskoro će biti

Ekonomija/Biznis

U prethodnoj godini povećan izvoz iz naše države za 4,8%

U razdoblju I-XII 2016. godine izvoz je iznosio 9 milijardi 417 miliona KM, što je za 4,8 % više nego u istom razdoblju 2015. godine, dok je uvoz iznosio 16