U Sarajevo stigao veliki brojni turista na doček Nove godine

U Sarajevo stigao veliki brojni turista na doček Nove godine

 

U Kantonu Sarajevo nalazi se veliki broj turista koji su u glavni bosanskohercegovački grad došli provesti novogodišnje praznike te će u Novu godinu ući uz odličnu zabavu i koncerte koji su Sarajlijama i turistima pripremljeni za ovu priliku.

– U Kantonu Sarajevo je veliki broj turista, a to možemo zaključiti na osnovu istraživanja različitih stranica za rezerviranje hotelskog smještaja, na osnovu kretanja kroz grad te praćenja medija. Što se tiče smještajnih kapaciteta kada je u pitanju Sarajevo može se vidjeti na internet stranicama da je više od 90 posto hotelskog smještaja zauzeto – kazala je Feni glasnogovornica Turističke zajednica KS Adisa Kušundžija.

Dodala je da turista ima više nego protekle godine, tako da se očekuje da će Sarajevo opravdati slogan pod kojim su promovirani novogodišnji sadržaje, a to je “Sarajevo centar regije”.

 

-Fizioterapeutkinja Damla Ertekin dolazi iz Istanbula i prvi put je u Sarajevu iako vuče korijene iz Bosne i Hercegovine.

Sarajevo joj se veoma dopada, a u narednih nekoliko dana namjeravaju posjetiti muzeje i druga kulturno-historijska mjesta.

Lorenzo iz Italije u posjetu je došao na poziv prijatelja i oduševljen je atmosferom u gradu.

Kazao je kako voli putovati i da je to jedan od razloga posjete Sarajevu. U novoj godini želi da dani budu dobri, a on sretan.

 

Izvor: Agencije

Previous Kosi lift u sarajevskom naselju Ciglane (VIDEO)
Next Jedan je od najvećih bošnjačkih epskih pjesnika: Avdo Međedović dobija spomenik

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Mirsad se iz Australije vratio u domovinu: Njegov ranč kod Zavidovića posjećuju gosti iz cijele BiH

U netaknutoj prirodi nedaleko od Zavidovića nalazi se unikatan ranč koji već mjesecima posjećuju gosti iz raznih dijelova BiH. Na površini od oko 700 duluma smješteni su škola jahanja, više

TURIZAM

Britanski Telegraph: Posjetite Mostar umjesto pretrpanog Dubrovnika

Ugledni britanski list Telegraph u svojoj opsežnoj reportaži turistima je preporučio Mostar, navodeći niz razloga zašto treba posjetiti ovaj grad. “U proteklim godinama Balkan je postao privlačna destinacija, a ljubitelji

BAŠTINA

Međunardono kulinarsko takmičenje kod Vareša (Video)

U mjestu Oćevija, nadomak Vareša, održano je Međunardono kulinarsko takmičenje pod nazivom “Pekijada”. U ovom mjestu poznatom po njegovanju tradicije starih kovačkih zanata, jedinstvenih u Evropi, tokom dana posjetioci su