Povodom Dana ARBiH: U Bostonu održana tribina ‘Borba za Bosnu i Hercegovinu’

Povodom Dana ARBiH: U Bostonu održana tribina ‘Borba za Bosnu i Hercegovinu’

Sinoć, 26. aprila 2019. godine u organizaciji Kongresa Bošnjaka Svijeta je u Bostonu, SAD, povodom Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine održana tribina pod nazivom Borba za Bosnu i Hercegovinu.

Uvodničar tribine je bio član upravnog odbora KBS Denis Striković, moderator predsjednik KBS Azem Derivišević Zenga, a na poziv organizatora su iz domovine došli Ahmet Sejdić, komandant odbrane Goražda i Slaviša Šućur, tenkista, heroj odbrane Sarajeva. Obojica zlatni ljiljani, legendarni borci Armije RBiH čija hrabrost i odlučnost u najtežim danima rata je postala planetarno poznata.

Posjetioci tribine su prisustvovali skoro historijskom momentu da iz prve ruke od trojice komandanta: Derviševića, Sejdića i Šućura čuju kako se vodila odbrana domovine i kako je Armija RBiH od grupe hrabrih boraca postala snažna i odlučna u važnim bitkama u Sarajevu i u dolini Drine.

Poslije izlaganja zlatnih ljiljana publika je imala priliku i da postavlja pitanja gostima.

Na kraju jedinstven zaključak ove tribine je bio da borci Armije RBiH koji su se borili za državu koja nije ostvarila njihovu želju, zanos i ideal, ali da borba za takvu državu još nije završena i da svako treba uzeti učešće u daljnjoj odbrani domovine.

Patriotizam i ljubav prema domovini nema drugu alternativu i u ovom momentu je snaga patriota daleko veća nego 1992. godine, i ne smije doći u pitanje opstanak Bosne i Hercegovine.

Veoma značajno je istaći da Kongres Bošnjaka Svijeta nastavlja svoju internacionalnu misiju otvaranja patriotskog fronta širom svijeta i sam dolazak u SAD naših zlatnih ljiljana i njihova posjeta i prijem u parlamentu američke države Massachusetts govori da američka administracija dobro zna njihovu herojsku i patriotsku ulogu u odbrani države Bosne i Hercegovine i da im kao takvim želi iskazati poštovanje i povjerenje. Večeras se nastavlja posjeta zlatnih ljiljana Ahmeta Sejdića i Slaviše Šućura New Yorku i učešće u centralnoj svečanosti obilježavanja Dana Armije RBiH za Sjevernu Ameriku – navode iz KBS-a.

Previous Preminuo poznati zenički historičar i profesor Salih Jalimam
Next ‘Pobjeda-Rudet’ posluje sve bolje; broj radnika višestruko uvećan

You might also like

NAŠI DANI

Trg Alije Izetbegovića – radit će se rekonstrukcija uz zadržavanje zelenih površina i postojećih sadržaja

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić najavio je danas da će pitanje Trga Alije Izetbegovića biti riješeno na način da će se raditi rekonstrukcija platoa, uz zadržavanje zelenih površina, ali i

NAŠI DANI

Protestna šetnja ‘Svi za Bosnu, Bosna, za sve’ – ‘Kralju Tvrtko, mi ti se kunemo da Bosnu izdati nećemo’

Protestna šetnja ‘Svi za Bosnu, Bosna, za sve’ u organizaciji Foruma mladih Asocijacije nezavisnih intelektualaca „Krug 99“ povodom neustavnog dana bosanskohercegovačkog entiteta Rs i političke krize u Bosni i Hercegovini

BAŠTINA

Obilježavanje Dana bosanske nezavisnosti na kraljevskom Bobovcu (Video)

  „Bosno i Hercegovino, u čast tvoje slobode nekadašnje, sadašnje i buduće, ponosno podižemo zastavu kralja bosanskog Tvrtka I Kotromanića kao simbol tvoje prošlosti i tvoje budućnosti. Živjela Bosna i