Veliki uspjeh karatista Univerziteta u Tuzli na Evropskom univerzitetskom prvenstvu

Veliki uspjeh karatista Univerziteta u Tuzli na Evropskom univerzitetskom prvenstvu

Predstavnici Univerziteta u Tuzli, karatisti Mensur Đozić i Benjamin Nurkić osvojili su zlatnu odnosno bronzanu medalju na Evropskom univerzitetskom prvenstvu u borilačkim sportovima koje je održano u Zagrebu.

Njihovi treneri Željko Zombra i Lejla Ferhatbegović Dizdarević su na današnjoj press-konferenciji izrazili zadovoljstvo sjajnim rezultatima na ovako velikom prvenstvu koje je u četiri borilačka sporta: karateu, taekwondou, judou i kick-boksu okupilo 1300 sportista sa 404 univerziteta iz 36 evropskih država.

Čestitke karatistima i njihovim trenirama ovom prilikom uputio je dekan FTOS-a Univerziteta u Tuzli prof. dr. Vlatko Šeparović, koji je posebno naglasio činjenicu da je veliki broj uspješnih sportista studirao ili još studira na tuzlanskom Univerzitetu, te da su mnogi uspješni treneri završili školovanje upravo na FTOS-u.

Mensur Đozić je član KBS ORKKA Lukavac i student II godine FTOS-a, a Evropski univerzitetski prvak postao je u kategoriji -75 kg pobijedivši u finalu reprezentativca Sjeverne Makedonije Petra Zaborskog.

Benjamin Nurkić karatista tuzlanskog „Winnera“ i student master studija Pravnog fakulteta, do bronzane medalje je stigao u kategoriji + 84 kg.

Na ovom prvenstvu Univerzitet u Tuzli u karateu su još predstavljali Lejla Bašić i Miralem Bakić.

Previous Investitor preporodio najstariju građevinsku firmu u Bosni i Hercegovini
Next Mladi Sarajlija pokrenuo biznis s ciljem promoviranja svih ljepota Bosne i Hercegovine

You might also like

SPORT

Košarkaški Zmajevi slavili u Skenderiji (VIDEO)

  Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je drugu pobjedu u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2019. u Kini. U susretu trećeg kola kvalifikacija košarkaši Bosne i Hercegovine večeras su u Sarajevu savladali

SPORT

Pobjeda bosanskih ragbista nad Srbijom za prvo mjesto na tabeli

Seniorska ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je na stadionu Kamberovića polje u Zenici, u okviru Evropskog ragbi prvenstva “grupa 2 – jug”, savladala reprezentaciju Srbije rezultatom 21:10, poluvrijeme 6:5.

SPORT

U Sarajevu održana utrka Vivicitta

U Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, jutros je održana utrka Vivicitta, jedna od najmasovnijih evropskih utrka, javlja AA. Ova utrka zbog okolnosti pandemije koronavirusa nije održana prethodne dvije godine,