Probnim skokovima otvoren Red Bull Cliff Diving Mostar 2019.

Probnim skokovima otvoren Red Bull Cliff Diving Mostar 2019.

Probnim skokovima s 27 metara visoke platforme na Starom mostu u Mostaru je počelo takmičenje Red Bull svjetskog prvenstva u visinskim skokovima.

Prve dvije serije natjecateljskih skokova na rasporedu su u petak, 23. augusta, od 15 sati, a veliko finale je u subotu, 24. augusta, u 13 sati.

Na Starom mostu nastupit će 14 skakača i 10 skakačica iz samog vrha svjetskog cliff divinga.

Očekuje se da će skakači, kao i na prethodnim takmičenjima, imati veliku podršku publike koja će biti na prostoru ispod i oko Starog mosta.

Foto: Fena

Aktualni prvak i prvakinja, Englez Gary Hunt i Australka Rhiannan Iffland u Mostar stižu s namjerom da na pretposljednjoj stanici sezone osiguraju odbranu naslova prvaka.

Iffland ima i dodatni motiv – trostrukoj šampionki i najuspješnijoj skakačici u historiji prvenstva nedostaje pobjeda na Starom mostu.

Željeznice Federacije BiH i ove su godine osigurali poseban prijevoz talgo vozom iz Sarajeva. Voz će prema Mostaru krenuti u subotu u 9:15 sati, a povratak iz Mostara planiran je istog dana u 19 sati.

Pored samog takmičenja, organizatori su priredili i bogat popratni program. U petak i subotu na Old Town Street Festu veliki broj popularnih domaćih i regionalnih izvođača na nekoliko bina u starom dijelu Mostara zabavljat će publiku na koncertima, klupskim svirkama i DJ partyjima, najavili su organizatori.

Previous Bursać: Dejton je 'greška' koja je stvorila RS
Next Desna strana Miljacke nadomak Bentbaše mogla bi postati uređeno izletište

You might also like

SPORT

Džudo: Vujičić evropski univerzitetski prvak, Sadiković bronzani

Drugoga dana European University Combat Games predstavnik Banjalučkog univerziteta Vasilije Vujičić okitio se zlatnom medaljom i postao evropski univerzitetski prvak. Harun Sadiković, koji je predstavljao Univerzitet u Bihaću, osvojio je

SPORT

Lana Pudar i Džanan Musa proglašeni za sportiste godine u Bosni i Hercegovini

Bosna i Hercegovina po 22. put je dobila najbolje sportiste, a godinu na izmaku obilježili su plivačica Lana Pudar i košarkaš Džanan Musa koji su proglašeni večeras u hotelu “Holiday”

SPORT

Emina Omanović treća na svijetu među juniorkama u skoku u dalj u dvorani

“Članica AK Sarajevo Emina Omanović (U16 kategorija) rođena 2007. godine ostvarila je treći rezultat u svijetu u skoku u dalj u dvorani u kategoriji juniorki (U18). Emina se takmičila sa