Sarajevo u prazničnom ruhu uoči državnog praznika

Sarajevo u prazničnom ruhu uoči državnog praznika

U čast Dana državnosti Bosne i Hercegovine u glavnom gradu Sarajevu istaknuto je na stotine zastava Bosne i Hercegovine.

Zastave su istaknute na zgradama institucija, privatnim objektima, a postavljene su i duž ulice Maršala Tita, centralne i jedne od najpromentnijih ulica u Sarajevu.

Ekipe iz preduzeća “Park” specijalizovane za dekorisanje i ukrašavanje gradskih ulica postavile su prije nekoliko dana zastave Bosne i Hercegovine od Baščaršije preko glavne šetnice Ferhadije do ulice Zmaja od Bosne, Bulevara Meše Selimovića i Džemala Bijedića.

Foto: Elman Omić – Anadolu Agency


U tim ulicama, na svim velikim raskrsnicama u postolja na stubovima javne rasvjete postavljene su državne zastave. Na isti način uređena je i Obala Kulina bana, koja se prostire duž rijele Miljacke, sve do Vijećnice.

Posebna pažnja posvećena je i vanjskim prostorima u blizini lokacija na kojim će se u ponedjeljak, 25. novembra, u Sarajevu održavati svečanosti povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Kako je najavljeno, svečano praznično ruho sarajevske ulice imaće sve do sredine naredne sedmice, nakon čega će uslijediti uklanjanje postavljenih zastava.

Previous Učenici u Goraždu obilježavaju Dan državnosti
Next Fondacija za bolju budućnost BiH uvezuje dijasporu s bosanskim kompanijama

You might also like

TURIZAM

Smještajni kapaciteti u porastu: Bihać sve više omiljena turistička destinacija

Sama činjenica da su posljednjih godina smještajni kapaciteti u Bihaću sa 750, porasli, prema još uvijek nezvaničnim inofrmacijama, na više od 2000 kreveta, govori dovoljno o tome da je turizam

BH RAZGLEDNICA

Veliki broj posjetitelja na Pećkoj kestenijadi u Cazinu

U naselju Pećigrad u Cazinu održava se Kestenijada, tradicionalna manifestacija, koja je i ove godine okupila brojne posjetioce sa područja Krajine i regiona. 

BH RAZGLEDNICA

Kraljevske ptice – bijeli paunovi u dvorištu porodice Hajduković

Porodica Hajduković iz Lješeva kod Ilijaša gaji paunove već 20 godina, a trenutno ih imaju osam, četiri bijela i četiri šarena. Paunovi se smatraju najljepšim pticama, a odlikuje ih raskošni