Bosanski proizvod: Reklama za američku kompaniju urađena u našoj zemlji

Bosanski proizvod: Reklama za američku kompaniju urađena u našoj zemlji

Bosanskohercegovački glumac, zabavljač i voditelj Mladen Jeličić Troko, inače sinonim za Djeda Mraza u Bosni i Hercegovini, glavni je junak u božićnom videu poznate američke kompanije BELFOR. Belfor Property Restoration svjetski je lider u obnavljanju imovine pogođene katastrofom, a božićni spot producirala je sarajevska agencija Fabrika.

„Mislim da smo napravili priču koju BELFOR može emitirati u pauzi NFL utakmica. Fabriku i Fabrikante znam od ranog djetinjstva, neke znam od rođenja. S njima sam radio i za Francuze, a sada smo došli i do američkog tržišta, što je jako veliko. Tako da mislim da smo napravili nešto što može da konkurira i parira svjetskim standardima, te da BELFOR video može postaviti na američke kanale s potpunim ponosom i bez ikakve bojazni i sumnje u kvalitet“, izjavio je Troko.

Božićni spot za BELFOR nastavak je koncepta Superheroji, gdje je američka kompanija predstavljena u fantastičnom svijetu crtane stripovske animacije.

„Fabrika već godinama kreira komunikacijske materijale za međunarodne klijente. Poslujemo na zahtjevnim inozemnim tržištima što predstavlja stratešku orijentaciju agencije. Ovo je već četvrta produkcija koju radimo za renomiranu američku kompaniju BELFOR“, rekla nam je producentica Perla Ovadija Mosca i dodala da je video spot za BELFOR u potpunosti bosanskohercegovački proizvod.

Režiju i animacije u spotu radio je Salem Kapić Kantardžić, producentica je Perla Ovadija Mosca, za kameru i montažu bio je zadužen Antonio Ilić, ilustracije Enis Čišić, a muziku Duško Šegvić.

(RadioSarajevo/MiruhBosne)

Previous Industriјskа prоizvоdnjа u Brčkо distriktu bilјеži rаst zа 13,5 posto
Next Dinamičan razvoj i izvozna orijentacija automobilske industrije (Video)

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Ilidža: Gradi se novi proizvodni pogon firme za proizvodnju stolica, kapaciteta do 250 radnih mjesta

Općinski načelnik Muzur obišao je pripremne radove za proširenje proizvodnih kapaciteta firme Adana Co. u Hrasnici. Ova kompanija dobila je građevinsku dozvolu te će po završetku radova, obezbijediti do 250

MADE IN BOSNIA-387

Tuzlanska so plasirana na tržište Katara

  Jedan od najpoznatijih regionalnih brendova ”Tuzlanska so”, uspješno je plasiran na tržište Katara. Izvoz je realiziran pod vlastitim brendom u prepoznatljivom pakovanju sa adaptacijama specijalno rađenim za tržište Katara

Ekonomija/Biznis

Otvorena nova tvornica Sarajevskog kiseljaka u Kreševu

Sarajevski kiseljak je 21. januara 2020. u rad svečano pustio proizvodnu liniju nove tvornice u Kreševu. Riječ je o najvećoj strateškoj investiciji kompanije, ukupne vrijednosti veće od 20 miliona konvertibilnih