Zabavni park u Lukavcu vrijediće 100 miliona EUR – fontana kao u Dubaiju

Zabavni park u Lukavcu vrijediće 100 miliona EUR – fontana kao u Dubaiju

Jučer je u Opštini Lukavac u prisustvu općinskog načelnika Edina Delića upriličena prezentacija izgradnje modernog zabavnog parka na Malinjaku.

Kako je prezentovao Mohamed Farrag, vlasnik kompanije Farrag Fun World, istakao je da vjeruje u ovaj projekat. Najavio je da će danas održati sastanak sa predstavnicima Vlade, a da će do kraja godine ponovo doći u našu zemlju.

Prema planu, izjavio je da će do februara izabrati upravu kompanije i potpisati ugovore sa građevinskim i firmama za marketing.

Početak gradnje je planiran za april 2020. godine, a već u aprilu 2021. godine, park će primiti svoje prve goste, kada će biti otvoreno olimpijsko klizalište, karting i dječija zona, kuglana…

Prema riječima Mogameda Farraga, park će sadržavati muzičku fontanu koja će biti ljepša od one u Dubaiju, dok će klizalište biti domaćin velikim ekipama, kao i muzičkim događajima.

Park će sadržavati pješačku zonu sa mnoštvom trgovina i prostorima gdje ćete moći prezentovati svoj talent.

2021. godine planirano je zaposlenje 160 osoba.

Radi se o velikom zabavnom parku koji se može mjeriti sa svim ostalim parkovima u svijetu, pa čak i Diznilendom. Vrijednost budućeg parka se procjenjuje na oko 100.000.000 Eura.

Park bi trebao biti građen na površini od oko 50 hektara zemljišta, a kako saznajemo načelnik Općine obećao je besplatno ustupiti zemlju na Malinjaku.

Glavni ulaz parka nosit će ime Kulina bana.

Izvor: SodaLive
Previous Sarajevska filharmonija 10. decembra gostuje u Kataru
Next Promovisana knjiga Divoševo evanđelje Lejle Nakaš

You might also like

Ekonomija/Biznis

U Srednjobosanskom kantonu povećan broj zaposlenih za 8,37 posto (VIDEO)

Kantonalna služba za zapošljavanje Srednjobosanskog kantona pokriva 12 općina, koje se tradicionalno bave proizvodnjom tekstila, te obradom drveta i stakla. Nova tekstilna industrija djeluje u nekadašnjem industrijskom gigantu Borac Travnik,

Ekonomija/Biznis

VTKBiH – U 2022. godini rast bosanskog izvoza 26 posto, domaća privreda je konkurentna

 Iz Bosne i Hercegovine je u 2022. godini izvezeno robe u  vrijednosti 18,4 milijarde KM, što je više za 3,8 milijardi KM ili 26 posto u odnosu na 2021. godinu.

MADE IN BOSNIA-387

Preduzeće iz Bos. Krupe proizvodi kabine za svjetsko tržište, imaju 290 zaposlenih

  Preduzeće “Krupa kabine” iz Bosanske Krupe proizvelo je u protekloj godini rekordnih 14.000 kabina za potrebe tržišta Evropske unije, a kupci njihovih proizvoda su najveće svjetske kompanije koje se