Svjetski kup: Muzaferija osvojila prve bodove za Bosnu i Hercegovinu

Svjetski kup: Muzaferija osvojila prve bodove za Bosnu i Hercegovinu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija prva je skijašica u historiji koja je osvojila bodove za našu zemlju na svjetskom kupu.

Elvedina Muzaferija je osvojila 29. mjesto u kombinaciji voženoj u austrijskom Altenmarkt-Zauchenseeju, s vremenom 2:12.70, odnosno zaostatkom od 9.25 sekundi. Tim rezultatom je osvojila dva boda, što su prvi bodovi za Bosnu i Hercegovinu u Svjetskom skijaškom kupu.

Nakon prve vožnje bila je 31., najviše zahvaljujući tome što čak 16 skijašica nije stiglo do cilja. Među njima je bila i legendarna američka skijašica Mikaela Shiffrin.

U austrijskom Altenmarktu žene su jučer vozile treći spust sezone, a do pobjede je došla švicarska skijašica Corinne Suter s vremenom 1:18.79.

Na utrci u Altenmarku nastupila i bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija, a od 55 skijašica koliko je nastupilo završila je na 48. mjestu s vremenom 1:22.82 i sa četiri sekunde zaostatka u odnosu na Suter.

Druga je bila Nicol Delago. Talijanka je utrku završila s vremenom 1:19.08. Na trećem mjestu završila je još jedna takmičarka iz Švicrske. Michelle Gisin bila je treća s vremenom 1:19.77.

U poretku spusta nakon tri utrke vodeća je Suter sa 225 osvojenih bodova, a slijede Čehinja Ester Ledecka (182), Austrijanka Nicole Schmidhofer (154) i Sofija Goggia sa 112 osvojenih bodova.

-U ukupnom poretku Svjetskog kupa prva je Mikaela Shiffrin sa 826 osvojenih bodova, a slijedi Petra Vlhova sa 513 i Federica Brignone sa 465 osvojenih bodova.

Prošle godine Bosanka Elvedina Muzaferija bila je prva takmičarka iz Bosne i Hercegovine koja se pojavila na startu Svjetskog kupa u brzim disciplinama. Bilo je to u italijanskoj Kortini d’Ampeco u disciplini spust, gdje je zauzela 45. i 46. mjesto.

Previous Strani mediji: Zimska bajka; Bosna i Hercegovina perfekta skijaška destinacija
Next Čist zrak na planinama: Bjelašnica puna posjetilaca (Video)

You might also like

SPORT

Rukometaši Bosne i Hercegovine počeli pripreme za susrete sa Slovenijom i Crnom Gorom

 Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se na Ilidži uoči početka novih kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2024. godine. Pod rukovodstvom novog selektora Irfana Smajlagića reprezentacija BiH priprema

SPORT

Nacionalni tim od milijardu eura trenirao na ”Grbavici”

Fudbalski reprezentativci Francuske, aktuelni svjetski prvaci obavili su večeras na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu oficijelni trening pred sutrašnju utakmicu protiv Bosne i Hercegovine, javlja AA. Nacionalni tim sastavljen od brojnih

SPORT

Košarkaši Bosne i Hercegovine večeras protiv Belgije: Puna Skenderija je naša velika prednost

  U okviru 3. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. u Kini, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će večeras u sarajevskoj Skenderiji dočekati selekciju Belgije. Bosanskohercegovački tim će u večerašnji