U napadu njemačkog teroriste ubijen i 20-godišnjak bosanskih korijena

U napadu njemačkog teroriste ubijen i 20-godišnjak bosanskih korijena

Među žrtvama ekstremno desničarskog terorističkog napada u njemačkom gradu Hanau nalazi se i jedan muškaraca porijeklom iz Bosne i Hercegovine, objavili su njemački mediji.

Kako piše list “Der Tagesspiegel”, među ubijenima se nalazi i 20-godišnji muškarac porijeklom iz Turske, 20-godišnjak bosanskih korijena i konobarica rođena u Poljskoj.

Peter Beuth, ministar unutrašnjih poslova njemačke savezne države Hessen, izjavio je da je ksenofobija motiv napadača koji je izveo ekstremno desničarski teroristički napad u gradu Hanauu. Potvrdio je da je u napadu smrtno stradalo devet, a ranjeno nekoliko osoba, od kojih jedna teže.

Istakao je da su prikupljene izjave očevidaca i videosnimci o napadu nakon čega je pronađeno tijelo 43-godišnjeg napadača i njegove 72-godišnje majke. Ministar Beuth je kazao da je napadač Nijemac koji je živio u gradu Hanauu.

Istakao je da je Ured federalnog tužioca pokrenuo istragu zbog sumnje na teroristički napad.

U oružanom napadu na dva ugostiteljska objekta u Hanauu smrtno je stradalo devet osoba.

Napadač Tobias R., ekstremno desničarski terorista, pronađen je mrtav u kući (kao i njegova majka) u operaciji koju je izveo tim specijalne policije, čime je broj mrtvih u vezi s pucnjavom dosegao 11.

Napadač je posjedovao dozvolu za lov, a kasnije je pronađeno i pismo i videoporuka koju je ostavio iza sebe.

Izvor: Agencije

Previous Sulejmanović: Boriti se za grb i državu kako se već treba boriti za domovinu
Next Vlasnik napadnutog lokala u Hanauu: Oni otvoreno i jasno poručuju da ovdje ne možemo ostati, po cijenu da će nas pobiti i porušiti naše džamije

You might also like

NAŠI DANI

“Krug 99”: Država Bosna i Hercegovina važnija od bilo koje političke opcije

  Država Bosna i Hercegovina važnija je od bilo koje političke opcije i država treba biti iznad ličnih interesa, rečeno je na redovnoj sesiji “Kruga 99” održanoj u nedjelju u

NAŠI DANI

Islamska zajednica donirala sanitetsko vozilo za potrebe Doma zdravlja Maglaj

U utorak 30. decembra 2014. godine u Maglaju je organizirana svečana primopredaja vozila za hitnu medicinsku pomoć koje je Islamska zajednica donirala za potrebe Doma zdravlja Maglaj. Ključeve vozila direktorici

NAŠI DANI

Uskoro direktni letovi iz Chicaga za Sarajevo

Američki avioprijevoznik Eastern Airlines najavio je uvođenje direktnih letova iz Chicaga ka glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Letovi će se obavljati svakog petka, letjelicom Boeing 767-200ER, počevši od 28. maja.