V. BRITANIJA: Par prisiljen živjeti u šumi nakon gubitka posla

V. BRITANIJA: Par prisiljen živjeti u šumi nakon gubitka posla

Par iz Velike Britanije prisiljen je da živi u šatoru nakon što su zbog koronavirusa postali beskućnici, prenosi Coolstyle.

Ashley Khan i Katie Bland živjeli do prije samo par sedmica u iznajmljenoj kući, a Ashley je radila kao slikarka i dekoraterka.

Međutim, zbog pandemije koronavirusa Ashley je ostala bez posla, što znači da par nije mogao platiti stanarinu i morali su izaći na ulicu.

Oni sada žive u šumi kako bi izbjegli druge ljude u Boltonu, javlja Manchester Evening News.

– Radila sam, ali se dogodila situacija sa koronavirusom, što je dovelo do toga da ostanem bez posla – objasnila je Ashley.

Budući da je vrijeme lijepo, dodala je, odlučili su nabaviti šator.

– Ostalo nam je malo novca od plaće i počeli smo kampovati u divljim predjelima Boltona. Ne drogiramo se i nismo alkoholičari. Trenutno živimo u šumi u Rivingtonu. Nemamo hrane, vremena su teška – kazala je Ashley.

Britanska valda napravila je određene korake kako bi osigurala da niko ne bude istjeran iz doma tokom ove krize. Međutim, Ashley i Katie su živjeli u zajedničkom iznajmljenom smještaju i najam plaćale u gotovini, te nisu bili u evidenciji, tako da kada je ova vladina mjera pokrenuta, oni nisu bili zaštićeni.

– Plan nam je bio ostati tamo nekoliko mjeseci, a onda preseliti u svoj vlastiti dom. Onda je došao najmodavac, uzeo nam ključeve i rekao da do te noći moramo odnijeti svoje stvari i iseliti – dodala je.

Dok većina ljudi boravi usvojim kućama u pokušaju samoizolacije, Ashley i Katie odlučili su se smjestiti u kampu u Rivingtonu, daleko od centra Boltona, kako bi izbjegli druge ljude.

Previous Zaštitni viziri iz Goražda olakšavaju rad zdravstvenim radnicima u zemlji i regiji
Next U Ahmićima obilježena godišnjica masakra nad bošnjačkim civilima u tom selu

You might also like

ŽIVOT

Bivši njemački vojnik odlučio da živi u našoj zemlji: ‘U Bosni i Hercegovini je najbolje’

  Michael se iz Njemačke doselio u glavni bosanski grad.. Putovao je po skoro svim evropskim zemljama, živio u SAD, ali, kaže, u Bosni i Hercegovini je najbolje. Bivši njemački

ŽIVOT

Sredstva koje je primala za poginule sinove, čuvala za izgradnju hajr-česme

  Svaka hajr voda u Podrinju ima svoju priču, a sve su nastale iskrenim nijetom kao trajna sadaka. Godinama se ovdje napajaju znani i neznani, insani i hajvani, ali nigdje

ŽIVOT

U BPK-u novčana naknada za treće, četvrto i peto dijete

Bosanskopodrinjski kanton (BPK) Goražde jedini je u Federaciji BiH u kojem se ostvaruje pravo na tzv. pronatalitetni dodatak. Riječ je o novčanoj naknadi za novorođeno treće, četvrto i peto dijete.