Nije se dugo zadržao na poziciji: Radončić podnosi ostavku na mjesto ministra sigurnosti

Nije se dugo zadržao na poziciji: Radončić podnosi ostavku na mjesto ministra sigurnosti

Fahrudin Radončić potvrdio je danas u Sarajevu da podnosi ostavku na mjesto ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Kako je kazao, pojavile su se političke razlike u odnosu na neka strateška pitanja unutar Bosne i Hercegovine, neslaganje u vezi s migrantskom krizom i aferom “Respiratori”.

“Vijeće ministara BiH je praktično talac odnosa SDA-HDZBiH-SNSD i mislim da situacija nije optimistična. Danas u 15 sati će biti sjednica Vijeća ministara. Čim se završi ja ću dati neopozivu ostavku i od tog trenutka ja više nisam ministar”, poručio je Radončić.

Dotakao se i koalicije navodeći da “SDA, HDZBiH i SNSD imaju dovoljno ruku u državnom parlamentu da provode svoju politiku”.

“Mislim da je participacija SBB-a u Vijeću ministara završena priča. Što se tiče federalnog nivoa vlasti, znate da smo tamo u tehničkom mandatu, nismo dio vladajuće koalicije. Što se tiče vlada u Tuzlanskom i Sarajevskom kantonu one su za sada stabilne”, naglasio je Radončić.

Pitanje je zapravo koliko dugo će opstati pomenuta koalicija i na ostalim nivoima.

-Posebna su priča svađe i poneka ljubav između lidera SBB-a i Stranke Demokratske Akcije. Javnost svemu tome svjedoči godinama unazad.

Podsjećamo da je Radončić na poziciju državnog ministra sigurnosti došao koncem 2019. godine te tako zamijenio, u javnosti prilično popularnog, Dragana Mektića.

(MiruhBosne/Agencije)

Previous Igračice SFK 2000 Sarajevo proslavljaju 18. titulu prvakinja Bosne i Hercegovine!
Next Srbijanski policajac koji je razotkrio misiju u Srebrenici “nezakonito otpušten”

You might also like

NAŠI DANI

Kladionice u Sarajevu se moraju odmaći od škola i vjerskih objekata na kilometar

Tokom današnje sjednice Skupštine Kantona Sarajevousvojena je inicijativa zastupnika Seada Milavice da se dosadašnji kriteriji neophodne udaljenosti kladionica od najmanje sto metara od vjerskih objekata te osnovnih i srednjih škola poveća na hiljadu metara.

NAŠI DANI

Pripadnici FUCZ-e i sarajevski vatrogasci vratili se iz Makedonije

Deset pripadnika Federalne uprave civilne zaštite i četiri Profesionalna vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, koji su boravili u Makedoniji radi pomoći nakon poplava koje su zadesile Skoplje i okolinu, vratili su se

NAŠI DANI

Red Bull Cliff Diving naredne subote u Mostaru

  Red Bull Cliff Diving u Mostaru uvijek donese uzbudljivo nadmetanje, atraktivne skokove i odličnu zabavu za gledaoce. Takmičenje na Starom mostu 8. septembra moglo bi biti odlučujuće u borbi