Nije se dugo zadržao na poziciji: Radončić podnosi ostavku na mjesto ministra sigurnosti

Nije se dugo zadržao na poziciji: Radončić podnosi ostavku na mjesto ministra sigurnosti

Fahrudin Radončić potvrdio je danas u Sarajevu da podnosi ostavku na mjesto ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Kako je kazao, pojavile su se političke razlike u odnosu na neka strateška pitanja unutar Bosne i Hercegovine, neslaganje u vezi s migrantskom krizom i aferom “Respiratori”.

“Vijeće ministara BiH je praktično talac odnosa SDA-HDZBiH-SNSD i mislim da situacija nije optimistična. Danas u 15 sati će biti sjednica Vijeća ministara. Čim se završi ja ću dati neopozivu ostavku i od tog trenutka ja više nisam ministar”, poručio je Radončić.

Dotakao se i koalicije navodeći da “SDA, HDZBiH i SNSD imaju dovoljno ruku u državnom parlamentu da provode svoju politiku”.

“Mislim da je participacija SBB-a u Vijeću ministara završena priča. Što se tiče federalnog nivoa vlasti, znate da smo tamo u tehničkom mandatu, nismo dio vladajuće koalicije. Što se tiče vlada u Tuzlanskom i Sarajevskom kantonu one su za sada stabilne”, naglasio je Radončić.

Pitanje je zapravo koliko dugo će opstati pomenuta koalicija i na ostalim nivoima.

-Posebna su priča svađe i poneka ljubav između lidera SBB-a i Stranke Demokratske Akcije. Javnost svemu tome svjedoči godinama unazad.

Podsjećamo da je Radončić na poziciju državnog ministra sigurnosti došao koncem 2019. godine te tako zamijenio, u javnosti prilično popularnog, Dragana Mektića.

(MiruhBosne/Agencije)

Previous Igračice SFK 2000 Sarajevo proslavljaju 18. titulu prvakinja Bosne i Hercegovine!
Next Srbijanski policajac koji je razotkrio misiju u Srebrenici “nezakonito otpušten”

You might also like

NAŠI DANI

Sarajevo: Povodom Dana državnosti položeno cvijeće kod Vječne vatre

Predsjedavajući i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željko Komšić i Šefik Džaferović, povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, položili su cvijeće na spomen-obilježju Vječna vatra u Sarajevu,

NAŠI DANI

Snowden: Još uvijek se sjećam crvenih ožiljaka na ulicama Sarajeva

Poznati obavještajac Edward Snowden osvrnuo se na mogućnost ruskog napada na Ukrajinu i Kijev te povukao paralelu sa glavnim bosanskim gradom i opsadom iz devedesetih. -Iskreno, ova mogućnost mi je toliko

NAŠI DANI

Muzej posvećen Armiji RBiH u Dubravama otvorio vrata za grupne posjete (Video)

  Dvadeset sedmu godišnjicu od osnivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine, Drugi pješadijski rendžerski puk Oružanih snaga BiH, dočekuje uz otvaranje stalne muzejske postavke u kasarni Dubrave, na području općine