Obnovljeni Olimpijski muzej u Sarajevu otvara vrata 8. oktobra

Obnovljeni Olimpijski muzej u Sarajevu otvara vrata 8. oktobra

Ceremonija otvaranja Olimpijskog muzeja u Sarajevu predviđena je za 8. oktobar i sve završne pripreme privedene su kraju. Gradonačelnik Abdulah Skaka obratio se javnosti tim povodom.

„Poštovani sportisti Bosne i Hercegovine i cijelog svijeta!

Kao gradonačelnik Sarajeva, želim s vama podijeliti zadovoljstvo što ponovo otvaramo vrata Olimpijskog muzeja. Iako je bio uništen i zapaljen tokom agresije na BiH, zahvaljujući borcima Armije BiH i građanima Sarajeva, ovaj muzej će ponovo biti dio naše kulture.

Sve vrijednosti koje čine svako društvo odvažnim, a Sarajevo ih ima i kroz olimpizam, brižno je za našu budućnost sačuvao gospodin Edin Numankadić i Olimpijski savez BiH kojima se ovim putem zahvaljujem.

Čin otvaranja Muzeja poklanjamo nama, Evropi i svijetu!

Sarajevo je grad primjer mnogim metropolama, pogotovo u ovim teškim danima kada se cijeli svijet suočava sa opakim virusom. Bit će to poruka koja ujedinjuje ljude, čuva vrijednosti, a kreira budućnost!

Tog 8.10.2020. godine, Sarajevom će se vijoriti zastave zemalja učesnica na olimpijskim događajima kojima smo bili domaćini.

Olimpijada 1984. i EYOF 2019., ispisali su stranice koje ćemo u Olimpijskom muzeju dijeliti sa svima, ali ostaviti prostor i za nove uspjehe.

Ovo će biti kuća, posebno namijenjena djeci i omladini! Kada sam bio dijete muzej je gorio, a sada naša djeca trebaju živjeti u boljem svijetu za koji smo mi odgovorni.

Zato, ja vjerujem u njihove uspjehe i snove. Svako dijete može promjeniti svijet!“

Previous Uspješna žetva na vakufskim parcelama u Bijeljini i Janji
Next ZDK Potpisani ugovori o zapošljavanju 23 demobilisana borca

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Završeno uređenje parka At mejdan i šetališta hadži hafiza Halida ef. Hadžimulića

Završena je rehabilitacija parka At mejdan i uređenje šetališta hadži hafiza Halida ef. Hadžimulića, a građani su u srcu grada dobili veći i uređeniji prostor za odmor i relaksaciju. Postojeće

BH RAZGLEDNICA

UNESCO proglasio prašumu Јanj kod Šipova prirodnim dobrom od svjetskog značaja

Odbor za svjetsku baštinu UNESCO-a proglasio je prašumu “Јanj” kod Šipova prirodnim dobrom od svjetskog značaja u okviru proširenja lokaliteta svjetske baštine UNESCO-a “Iskonske bukove šume Karpata i drugih regiona

BH RAZGLEDNICA

Maglaj, Tvrđava – Snimci iz zraka

  Stari grad Maglaj nalazi se na lokalitetu Gradina, na magmatskoj stijeni koja se strmo ruši ka desnoj obali rijeke Bosne. Od krajnjih brežuljaka Ozren planine ova stijena je odvojena