Remi Bosne i Holandije

Remi Bosne i Holandije

„A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je 0:0 večeras na „Bilinom polju“ u Zenici sa Holandijom u susretu 4. kola UEFA A Lige nacija.

Bosanski tim je u 12′ izveo odličnu akciju, ali je pokušaj Amera Gojaka sa lijeve strane protivničkog kaznenog prostora izblokiran.

Do kraja prvog poluvremena, gosti su imali više loptu u posjedu, ali nijedan tim nije stvorio ozbiljniju priliku za pogodak.

Bez obzira na nedostatak konkretnih šansi meč je bio dinamičan, a u 63′ Edin Džeko je odlično proigrao Seada Kolašinca koji sa lijeve strane ulazi u kazneni prostor Holandije, ali njegov šut protivnički defanzivci odbijaju u korner.

U 69′ Džeko ponovo šalje dobar pas, ovaj put Miralemu Pjaniću koji se ubacuje sa desne strane i šutira, ali Jasper Cillessen odlično brani.

Do kraja utakmice i gosti su zaprijetili u nekoliko navrata, ali se rezultat nije mijenjao.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine večeras su debitovali Dennis Hadžikadunić, Advan Kadušić i Benjamin Tatar.

Zmajevi će naredni meč u Ligi nacija odigrati u gostima protiv Poljske 14. oktobra.

Line up

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Previous U Bosanskoj Krupi uskoro uređenje Starog grada uz izgradnju pokretne pozornice
Next Bajević: Ova zemlja ima odlične igrače. De Boer – Bosna je poštovana u svijetu fudbala

You might also like

SPORT

Naši odbojkaši u finalu Evropskog prvenstva!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci plasirale se u finale kontinentalnog takmičenja nakon današnje pobjede nad Ukrajinom. Naši zlatni odbojkaši u lovu su na svoju desetu titulu prvaka Evrope.

SPORT

Državna nagrada za sport Edinu Džeki: za promociju Bosne i Hercegovine i doprinos uspjesima reprezentacije

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Asocijacije sportskih novinara, donijelo je Odluku o dodjeli Državne nagrade za sport Bosne i Hercegovine za 2016.godinu.   Nagrada je dodijeljena kapitenu bosanskohercegovačke

SPORT

Karatistkinja iz Cazina osvajačica Svjetskog kupa

Ajla Mahmutović, sedamnaestogodišnja karatistkinja iz Cazina osvojila je prvo mjesto na takmičenju World Youth Cup koji se ove godine održao u hrvatskom Umagu. Ovo najveće karate prvenstvo okupilo je samo