Kvalifikacije za EP u futsalu: Bosna bolja od Srbije u Novom Sadu

Kvalifikacije za EP u futsalu: Bosna bolja od Srbije u Novom Sadu

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u futsalu napravila je veliko iznenađenje i pobijedila favorizovanu reprezentaciju Srbije u Novom Sadu rezultatom 4:2 čime su se, s dvije pobjede i šest bodova, učvrstili na prvom mjestu kvalifikacione grupe 4 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Holandiji, javlja AA.

Oslabljena za tri igrača koji su pozitivni na koronavirus, ekipa trenera Ive Kreze uspjela je da trijumfuje nad ekipom koju je s klupe predvodio Goran Ivančić. Najefikasniji na večerašnjoj utakmici bio je kapiten Srđan Ivanković koji je postigao dva gola za pobjedničku reprezentaciju, ali bi epitet igrača utakmice mogao da ponese golman Darko Milanović koji je svojim odbranama odredio rezultat meča u Novom Sadu. Milanović je primio samo jedan gol iz igre, jer je prvi put na utakmici savladan sa penaltika.

Iako je Srbija od starta napala i stvarala šanse, reprezentativci Bosne i Hercegovine bili su mnogo konkretniji, pa je Davor Arnautović već u 6. minutu, nakon akcije iz kornera i nesigurne reakcije golmana Srbije Vulića, postigao gol za Bosnu i Hercegovinu. Srbija je stvarala šanse i preuzela terensku inicijativu, dok su se futsaleri Bosne i Hercegovine orjentisali na odbranu svog gola i brze kontre. Ipak Srbija je uspjela da dođe do izjednačenja nakon penala koji je uspješno relizovao Marko Pršić. Radost „orlova“ nije dugo trajala, jer je već u slijedećem minutu Bilal Jelić vratio Bosni i Hercegovini u prednost 2:1. Ovim rezultatom otišlo se na odmor.

Drugo poluvrijeme bilo je u znaku kapitena Bosne i Hercegovine Ivankovića koji je u 21. minutu postigao gol za 3:1, Lazar Rakić smanjio je u 23. na 3:2, a konačan rezultat postigao je Ivanković atraktivnim prodorom i golom u 34. minuti. Reprezentativci Srbije nisu više imali šta da izgube, pa je strijelac drugog gola Rakić obukao gomlanov dres i proveo na polovini futsalera Bosne i Hercegovine, pa su gosti do kraja utakmice imali tri izgledne šanse da postignu gol, ali se utakmica završila 4:2 za Bosnu i Hercegovinu.

Nakon pobjede od 2:1 protiv Sjeverne Makedonije, Bosna i Hercegovina nalazi se na prvom mjestu 4. kvalifikacione grupe za Evropsko prvenstvo u futsalu 2022. u Holandiji.

Ivo Krezo bio je zadovoljan poslije utakmice u koju su ušli bez tri ključna igrača, kapitena Radmilovića, Aladžića i golmana Galića, a ostvarili ubjedljivu pobjedu.

„Mi smo takav narod – što te ne ubije, to te ojača. Čestitao bih svojim dečkima, stvarno su ostavili srce ne terenu i zasluženo pobijedili“, rekao je Krezo nakon utakmice.

On je zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji utakmice, uz napomenu da bez obzira na slabiji start, zbog remija s Rumunijom u prvom kolu 2:2, Srbija je i dalje prvi favorit za plasman na Evropsko prvenstvo u futsalu u Holandiji 2022.

„Znam da će se Srbija izdignuti iz ovoga i biti još jača“, zaključio je selektor futsalera Bosne i Hercegovine.

U taboru Srbije nije bilo mjesta za zadovoljstvo, jer samo jedan bod poslije dva kola niko nije očekivao.

„Potpuno zaslužena pobjeda Bosne i Hercegovine, kaznili su sve naše greške. Poslije Rumunije ispucali smo kredit. Za sada smo sami krivi za sve ovo što nam se dešava“, ocijenio je selektor Srbije Goran Ivaničić.

Previous Jedni među posljednjim bosanskim nomadima: Braća Tahirovići gotovo cijelu godinu žive na otvorenom
Next Jednokratne krpe iz Visokog idu na tržište Bliskog Istoka

You might also like

SPORT

Pogledajte kakvog napadača na raspolaganju ima selektor Baždarević (VIDEO)

  Napadački dvojac reprezentacije Bosne i Hercegovine – Edin Džeko i Vedad Ibišević ne briljira u svojim klubovima. S druge strane Aidin Mahmutović, prvotimac lidera češkog prvenstva (Viktorija Plzen) posljednjih

SPORT

Sarajlija Dino Bajrić osvojio prvo mjesto u međunarodnim skokovima s vodopada u Jajcu (Foto)

U organizaciji Agencije za kulturno-povjesnu i prirodnu baštinu i turistički potencijal grada Jajca danas su pred blizu dvije hiljade posjetitelja održani treći međunarodni takmičarski skokovi sa vodopada u Jajcu. Više

SPORT

Olimpik istupio iz Premijer lige, Savez ga degradirao u najniži rang

SAOPŠTENJE ZA JAVNOSTN FK Olimpik Sarajevo Nakon što smo u prethodnoj sedmici analizirali sva dešavanja u prethodnom periodu, a potom i uzeli u obzir sve relevantne činjenice o dešavanjima u