Konjic centar za proizvodnju konusnih valjaka za autoindustriju i željeznice u svijetu

Konjic centar za proizvodnju konusnih valjaka za autoindustriju i željeznice u svijetu

Firma Tsubaki-Nakashima TN Bosnia d.o.o. Konjic koja u Konjicu djeluje od 1984.g i bavi se proizvodnjom konusnih valjaka za autoindustriju i željeznice u petak je počela aktivnosti  na proširenju proizvodnih kapaciteta, čime će u narednom periodu biti omogućeno povećanje zaposlenih sa sadašnjih 150 na preko 300 radnika.

Tim povodom je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić posjetio firmu TN Bosnia, gdje se sastao sa direktorom Zlatkom Hadžimahovićem.

– Ovo je za nas, naše poslovanje i naše japanske vlasnike veliki projekat, jer  ćemo graditi proizvodnu halu na 10.000 kvadratnih metara, postepeno je popunjavati opremom i zapošljavati nove radnike.

Projekat je od velikog značaja i za lokalnu zajednicu i mlade ljude koji će dobiti mogućnost da rade za jednu ovakvu kompaniju, koja je 100 % izvozno orjentisana i ima tržište na svim kontinentima – kazao je direktor Hadžimahović, izražavajući zadovoljstvo zbog posjete načelnika Ćatića i podrške Općine Konjic u domenu svog djelovanja .

Načelnik Ćatić  je  čestitao menadžmentu na aktivnostima koje su provođene do sada, ali i planiranim koje će, kako je naglasio, Konjic učiniti centrom za proizvodnju konusnih valjaka  za autoindustriju i željeznice u svijetu.

Previous Tuzlanska porodica čuva recept: Kafa s tradicionalnim Guber šećerom ima posebnu draž (Video)
Next Merkel podsjetila na teroristički napad u Hanau kada je ubijen i mladi Bosanac Hamza Kurtović

You might also like

Ekonomija/Biznis

Vjetroelektrana “Ivan Sedlo – Hadžići”: Projekt vrijedan 60 miliona maraka

Obnovljivi izvori energije sve veći su trend u cijelom svijetu i brojne države već odavno su osigurale proizvodnju energije upravo iz ovih izvora, a uskoro bi se i Bosna i

Ekonomija/Biznis

Tri brata se vratila iz Austrije u Bosnu i pokrenuli zajednički posao (Video)

Priča o braći Selmanović iz Jajića kod Kalesiji, koji su se nakon dugogodišnjeg boravka i rada u Austriji vratili u svoju domovinu i na svojoj rodnoj grudi pokrenuli modernu farmu

Ekonomija/Biznis

Tuzlanski aerodrom ruši rekorde: U 2018. očekuje 600 hiljada putnika

  Međunarodni aerodrom Tuzla (MAT) u 2017. godini prevezao je čak 161 hiljadu putnika više nego u godini ranije, te dostigao cifru od 526 hiljada putnika u toku jedne godine.