Opća bolnica: Ogroman priliv covid pacijenata

Opća bolnica: Ogroman priliv covid pacijenata

Priliv Covid pacijenata u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu naglo se povećao jučer i danas – saopćeno je iz te zdravstvene ustanove.

Navode da je prijemno trijažna ambulanta bolnice prepuna, kao i Covid odjel gdje je počelo smještanje pacijenata u hodnik.

Iz Opće bolnice upućuju apel građanima da najozbiljnije shvate novonastalu situaciju i da se  strogo pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera.

Kako se navodi u saopćenju, od nadležnih se traži da hitno ispune ranije zahtjeve koje je uputio resornom ministarstvu Krizni štab Opće bolnice u vezi sa prijemom osoblja i nabavku opreme za potrebe četvrtog vala pandemije.

Također, traže da se ispoštuje već postignuti dogovor sa sastanka Kriznog štaba Kantona Sarajevo i čelnih ljudi zdravstvenih ustanova o hitnom otvaranju centralnog prijemno-trijažnog  punkta kako bi medicinsko osoblje moglo pomoći onim pacijentima koji su za bolničko liječenje, a izbjegao bi se nepotreban pritisak na bolnicu, saopćeno je iz Opće bolnice.

Previous Izetbegović u Višegradu: Moramo graditi snažnu državu
Next CG: I Kačavenda bi da ustoliči Joanikija

You might also like

NAŠI DANI

Zbog govora mržnje i prozivanja na nacionalnoj osnovi – obrisan Instagram profil zabavljačice iz Srbije

Jelena Karleuša, koja je na Instagramu imala više od dva miliona pratilaca, a svoj profil redovno koristila kako bi objavljivala slike, u poslednje vreme sve češće govor mržnje, ostala je

NAŠI DANI

Javna čestitka povodom Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine

U povodu 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, premijer Tuzlanskog kantona upućuje javnu čestitku u kojoj stoji: „Poštovani demobilisani pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine, ovim putem u

NAŠI DANI

U Srebrenici održana tribina o važnosti upotrebe bosanskog jezika

  U maloj sali Kulturnog centra Srebrenica danas je održana javna tribina na temu “Bosanski jezik u kontekstu međunarodnog dana maternjeg jezika” u organizaciji Javne ustanove Kulturni centar Srebrenica i Univerziteta