STAZAMA BOSANSKIH VITEZOVA: 22 GODINE OD POGIBIJE KOMANDANTA ODBRANE OLOVA SENAHIDA BOLIĆA BOLE

STAZAMA BOSANSKIH VITEZOVA: 22 GODINE OD POGIBIJE KOMANDANTA ODBRANE OLOVA SENAHIDA BOLIĆA BOLE

U petak 22 januara u mjestu Bakići , na spomen obilježju rahmetli Senahidu Boliću, polaganjem cvijeća i učenjem fatihe odata je počast ovom slavnom komandantu, junaku odbrane Olova. Senahid Bolić Bolo, čovjek koji je ponikao i ostao na olovskom kraju, nije dočekao slobodu…ali je odbranio Olovo. Na njegovom mezaru dostojanstveno i tiho zajedno su bili čelnici općine Olovo, njegovi saborci, boračke organizacije, građani Olova.
Sjećanje jeste naša obaveza i putokaz. Poklonimo se sjenama slavnog komandanta i pamtimo ga! Pukovnik Armije RBiH Senahid Bolić Bolo nosioc je najvećeg ratnog vojnog priznanja značke “Zlatni ljiljan” i “Ordena za vojne zasluge sa zlatnim mačevima”.

12552581_641632345975955_419704157170092144_n

Ko da gledam pleća u junaka
i široku dušu bosansku
među onim što odnese rat
bio jedan slavni komandant!!!

 

(mb/olovo.co.ba)
Previous Vahid Halilhodžić u CD-u: Moje prezime je bilo predugo za Beograd...
Next Džemat na Breki: U džamiji se griju i spremaju ispite

You might also like

NAŠI DANI

U Mrkonjić Gradu obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić danas je u Mrkonjić Gradu prisustvovao obilježavanju 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Predrag Bastah osuđen na 35 godina zatvora za zločine nad Bošnjacima Vlasenice

Sud Bosne i Hercegovine je 22.3.2022. godine izrekao i javno objavio prvostepenu presudu u predmetu Predrag Bastah, kojom je optuženi Predrag Bastah oglašen krivim da je počinio krivično djelo zločini protiv čovječnosti iz člana 172. stav

NAŠI DANI

Potvrđena oslobađajuća presuda Ramizu Drekoviću

Ramiz Dreković, general Armije Republike Bosne i Hercegovine, oslobođen je svih optužbi, saznaje Politicki.ba. U drugostepenom postupku, Sud Bosne i Hercegovine odbacio je žalbu Tužilaštva BiH i potvrdio prvostepenu presudu.