Sandžak: Komšije Bošnjaci pomogli monasima manastira Crna Rijeka, u znak zahvalnosti pozvani na ručak

Sandžak: Komšije Bošnjaci pomogli monasima manastira Crna Rijeka, u znak zahvalnosti pozvani na ručak

-Danas smo organizovali ručak u manastiru povodom nedavnog završetka radova na iskopavanju septičke jame i kanalizacije koju manastir ranije nije imao.

Pozvali smo komšije koji su svojim prilozima i radom pomogli da iskopaju jamu i polože 350 metara cijevi.

Zahvaljujemo Eminu Beroviću, Harisu Bektoviću, Sinan Herić, Rafetu Aličkoviću, Ramizu, Edinu i Dinu Buliću na uloženom trudu i pomoći. Evo ih sve vidimo na slici sa braćom iz manastira.

Nažalost, prilozi bez čije pomoći ne bi bilo moguće završiti radove – Miroslav Simović, Zoran Kovačević i Milan Smolović žive u Čačku, a ovom prilikom nisu mogli biti sa nama.

Na kraju, ali najvažnije, zahvaljujemo Bogu što nas je inspirirao i naučio kako da radimo zajedno za dobrobit svih koji ovdje žive – navodi se u FB objavi pravoslavnog Manastira Crna Rijeka koji se nalazi tridesetak kilometara od Novog Pazara.

Previous Brčko šalje pomoć stradalima u katastrofalnom zemljotresu u Turskoj i Siriji
Next Bošnjaci Bayrampaše u Istanbulu se organizirali i u rekordnom roku prikupili pomoć za stanovnike stradalih područja

You might also like

ŽIVOT

U izraelskim napadima na Gazu pogine petero djece svakog sata, a rodi se sedam beba

U izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra ubijeno je u prosjeku petero djece svakog sata, ali se, s druge strane, u istom periodu u prosjeku rađalo sedam beba.

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

Stranci u Sarajevu uče bosanski jezik: Volimo bosanski, Bosna ima puno dobrih ljudi

Dok mnogi Bosanci i Hercegovci uče strane jezike zbog posla, škole ili prosto iz hobija, u Sarajevu možete upoznati strance koji uče bosanski jezik i kažu da im dobro ide.

ŽIVOT

Primjer iz Breze: Kolege poginulog rudara i banka otplatili kreditni dug

U rudarskoj nesreći koja se dogodila u januaru ove godine u Rudniku mrkog uglja (RMU) Breza smrtno je stradao 47-godišnji Adis Zaimović. Stanovnici Breze žive i umiru kao rudari. Ovo