Nove aviolinije tokom ljeta – Sarajevo se povezuje s Podgoricom, Tiranom i Muskatom

Nove aviolinije tokom ljeta – Sarajevo se povezuje s Podgoricom, Tiranom i Muskatom

-Omanski niskotarifni avioprijevoznik Salam Air nastavit će sezonske letove između Muskata i Sarajeva ovog ljeta sa dvosedmičnim letovima koji će početi 2. jula.

Letovi će se saobraćati srijedom i nedjeljom sa avionom Airbus A321neo sa 212 sjedišta do 6. septembra. Prevoznik je rekao također razmatra niz novih ruta u istočnoj Evropi, piše exyuaviation.

-Nacionalni avio prevoznik “Air Montenegro” otvara direktnu avio liniju između Podgorice i Sarajeva. Letovi će se realizovati od 19. juna do 18. septembra, jednom nedjeljno .

Imajući u vidu dodatno interesovanje turista sa tržišta Federacije BiH za predstojeću glavnu turističku sezonu, kao i interese crnogorske turističke privrede,  biznis zajednice Crne Gore i BiH, ali i građana Crne Gore u pravcu unapređenja dobrosusjedskih odnosa, političke i ekonomske saradnje i efikasnije i lakše povezanosti, “Air Montenegro” će uspostaviti saobraćaj svakog ponedeljka, počev od 19. Juna u 10:50h iz Podgorice , sa povratkom u 15:10h iz Sarajeva.

JP Aerodromi Crne Gore u saradnji sa Aerodromom Sarajevo su inicirali pokretanje direktne avio linije u avgustu prošle godine, što će nakon deset mjeseci u okviru partnerske saradnje biti uskoro realizovano.

Oba aerodroma će sa svojim operativno-tehničkim kapacitetima podržati realizaciju letova između glavnih gradova Crne Gore i Bosne i Hercegovine, što je dogovoreno na sastanku predsjednika Odbora direktora ACG, Eldina Dobardžića i direktora Aerodroma Sarajevo, Alana Bajića na sastanku koji je uslijedio nakon učešća na Sarajevo biznis forumu.

(MiruhBosne)

Previous Duraković: Šutnja na poruke Dodika i Putina je šokantna, to je beščašće!
Next U Potočarima promovisana knjiga "Usporeni genocid u Bosni" autora Diega Arrie

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Srcoliki otok usred čiste i blistave Une (FOTO)

Kada ptice iz vazduha gledaju, Japodski otoci im izgledaju kao srce. Zahvaljujući dronovima, u to se fotografijama iz vazduha možemo uvjeriti i sami. Stvarno, pravo srce. Od trenutka ulaska u

TURIZAM

TZ Kantona Sarajevo predstavila turističku ponudu na sajmu ITB Berlin

  Turistička ponuda Kantona Sarajevo predstavljena je i ove godine na vodećem turističkom sajmu u svijetu – ITB Berlin 2019. Na štandu od 35 m2 turističku ponudu Kantona Sarajevo ali

TURIZAM

U septembru 51,5% više turista u odnosu na isti mjesec lani

U Bosni i Hercegovini u mjesecu septembru 2022. turisti su ostvarili 158 370 posjeta, što je manje za 18,9% u odnosu na august 2022. i za 51,5% više u odnosu