Bosanski džudisti najuspješniji na European Judo Open Sarajevo 2023.

Bosanski džudisti najuspješniji na European Judo Open Sarajevo 2023.

Nakon zlata Anđele Samardžić prvog dana natjecanja na Evropa Open. Drugoga dana naša sportska heroina Larisa Cerić okitila se zlatnom medaljom. Zlatnu medalju priskrbio je i naš Nikola Pljevaljčić, dok su Aleksandra Samardžić i Toni Miletić osvojili srebrene medalje. Sara Marić osojila je bronzu!

U ukupnom plasmanu na EVROPA OPEN-SARAJEVO 2023, natjecanju koje se boduje za svjetsku i olimpijsku ranking listu u konkurenciji 30 zemalja, Bosna i Hercegovina zauzela je 1. Mjesto!

-Ovo je najbolji plasman našeg judo tima ikada na ovom nivou natjecanja – istakao je predsjednik organizacionog odbora ovog takmičenja i trener naših najboljih džudista Branislav Crnogorac.

Nacionalni savez Bosne i Hercegovine po treći put u svojoj historiji domaćin je jednom ovakvom takmičenju koje se boduje za svjetsku ranking-listu, a samim tim i za plasman na Olimpijske igre koje će se sljedeće godine održati u Parizu.

Previous Godišnje se u našoj zemlji proizvede 280.000 litara ekstra djevičanskog ulja
Next Sedad Mulalić, unuk reisa Čauševića, o Izetbegoviću: Apsolutno najzreliji bošnjački političar od nezavisnosti do danas!

You might also like

RIJEČ

Elvedina Muzaferija: Predstavljati Bosnu i Hercegovinu u svijetu je ostvarenje sna

Najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica Elvedina Muzaferija ove godine je ostvarila sjajne rezultate kojima je privukla pažnju ljubitelja skijanja širom svijeta, a posebno se izdvaja plasman u finale Svjetskog kupa koje

SPORT

SEJAD SALIHOVIĆ se poslije dvije godine vraća u reprezentaciju

“Hamburg Morgen Post” tvrdi da je veznjak HSV-a dobio Baždarevićev poziv Sejad Salihović (32) vraća se u reprezentaciju Bosne i Hercegovine poslije skoro dvije godine! “Hamburg Morgen Post” tvrdi da

SPORT

Novi Grad: Otvorena sportska dvorana uz Osnovnu školu “Umihana Čuvidina”

Na Dan Općine Novi Grad Sarajevo i 43. godišnjicu njenog formiranja svečano je otvorena sportska dvorana uz Osnovnu školu “Umihana Čuvidina” u Boljakovom Potoku sa pratećim sadržajima. Stavljanje u funkciju