Tuzla: Oklopna vozila iz Kanade za MUP TK stižu naredne sedmice

Tuzla: Oklopna vozila iz Kanade za MUP TK stižu naredne sedmice

“Vjerujem do petka da će u Tuzlu stići sva četiri oklopna vozila za potrebe MUP-a TK koja su stigla u Ploče. 

Čeka se transportna dozvola kroz Hrvatsku i, nadam se da će već u utorak ili srijedu u Tuzlu stići dva oklopna vozila, a ostala dva u petak. 

Inače, u okviru tehničke opreme MUP-a Tuzlanskog kantona, već nam je stiglo 26 vozila, od čega je 15 džipova”, kazao je za Politicki.ba direktor Uprave  policije MUP-a TK Dževad Korman. 

Kako je poznato MUP Tuzlanskog kantona nabavio je oklopna vozila marke Roshel Senator, proizvedena u kanadskoj kompaniji za proizvodnju oklopnih transportera. 

Direktor Korman, potvrdio je da je u toku i realizacija nabavke oružja za potrebe Uprave policije MUP-a TK.

“Drago mi je da smo napokon uspijeli privesti kraju tender za nabavku oružja. Procedura je provedena po zakonu i što je najvažnije, imat ćemo policiju opremljenu na način kako to pozitivni propisi diktiraju”. 

Sredstva za nabavku oklopnih i drugih vozila, te naoružanja i druge opreme za pripadnike MUP-a TK obezbjedili su bivša Federalna vlada i Vlada Tuzlanskog kantona. 

Previous Općina Tešanj dobijaće 70 posto električne energije iz solarnih elektrana
Next Prof. Velić: Državna imovina usko povezana sa teritorijalnim integritetom i suverenitetom

You might also like

NAŠI DANI

Novalić: Povećanje zaposlenosti je dokaz ekonomskog oporavka

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić ponovio je danas da je za provođenje reformi za koje su se opredijelili potrebno mnogo više vremena te da se sve ne može

NAŠI DANI

Srušen kip Zlatana Ibrahimovića u Malmeu

Divovski bronzani kip švedskog napadača bosanskih korijena Zlatana Ibrahimovića koji je početkom oktobra postavljen u njegovom rodnom Malmeu, sinoć je srušen i potpuno uništen. Vandali koji su ga srušili oko

NAŠI DANI

Sestra Anica i Đejlan su slika bolje Bosne i Hercegovine

Iz Visokog danas stiže pozitivna priča, i to visočkog Crvenog krsta u kojem je bila organizirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Časna sestra Anica je profesorica u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji Visoko,