“Ako danas na zemlji postoji pakao, ime mu je sjeverna Gaza.”

“Ako danas na zemlji postoji pakao, ime mu je sjeverna Gaza.”

Glasnogovornik Ureda Ujedinjenih naroda za koordinaciju humanitarnih poslova (OCHA) Jens Laerke rekao je kako UN ne može dostaviti kamione pomoći na sjever Gaze, poručivši kako je ta regija trenutno pakao, javlja Anadolu.

“Ne možemo dostaviti naše kamione pomoći na sjever Gaze. Ako trenutno postoji pakao na zemlji, to je sjever Gaze”, rekao je Laerke na konferenciji za novinare u sjedištu UN-a u Ženevi.

Izjavljujući da su kamioni pomoći UN-a isporučeni južno od Gaze, gdje je stanovništvo gušće, Laerke je rekao kako nisu u stanju isporučiti pomoć u sjeverni dio Gaze.

Podsjećajući da se na sjeveru Gaze nalaze stotine hiljada ljudi, Laerke je rekao da je ova situacija “vrlo demoralizirajuća”.

Video: Super mama.
Vukla je svoje dvoje djece više od 5 sati što je 14 km od obale Gaze do srednjeg područja.

Ministarstvo zdravstva u Gazi saopćilo je da je u proteklih 35 dana žestokih izraelskih napada u Pojasu Gaze ubijeno najmanje 11.078 Palestinaca, uključujući 4.506 djece i 3.027 žena.

(MiruhBosne/Agencije)

Previous U Sani, u Jemenu, održan masovni skup podrške palestinskom narodu
Next Prirodni biser jugoistočne Evrope

You might also like

NAŠI DANI

Ploča sa imenom Rame Bibera na stanici Trebevićke žičare

  Na Dan Grada Sarajeva, 6. aprila, ponovo će u funkciju biti puštena Trebevićka žičara, ali i otkrivena ploča sa imenom Rame Bibera, prve sarajevske žrtve, ubijenog 2. marta 1992.

NAŠI DANI

Bosanci dnevno ispuše tri miliona KM, a ispiju skoro pola mil. KM (uvoznih) alkoholnih pića

  Građani Bosne i Hercegovine su, za samo deset mjeseci prošle godine, popili alkoholnih pića iz uvoza ukupne vrijednosti 132 miliona maraka, piše portal ‘EuroBlic’. Iako je vrijednost uvezenih žestokih pića,

NAŠI DANI

Protesti pred ambasadom Srbije 09.01.2022.

POZIV SVIM GRAĐANIMA, PATRIOTIMA BiH.UPOZORIMO SRBIJU ZBOG RUŠENJA MIRA U BiH!!Ambasada Republike Srbije, Obala Maka Dizdara 3a, Sarajevo u nedjelju 09.01.2022 od 12 do 14 sati – stoji u pozivu