Ambasador Subašić: Iz Gaze uspješno evakuirano 36 osoba, šestoro se nije pojavilo na Rafahu

Ambasador Subašić: Iz Gaze uspješno evakuirano 36 osoba, šestoro se nije pojavilo na Rafahu

Tokom noći iz Pojasa Gaze je uspješno evakuirano 36 osoba iz Bosne i Hercegovine, dok se šest osoba sa liste za evakuiranje nije pojavilo na prelazu Rafah, potvrdio je za Anadolu Sabit Subašić, ambasador Bosne i Hercegovine u Egiptu.

“Mi smo na putu prema Kairu, nakon što smo noćas završili evakuaciju 36 osoba sa liste od 42 osobe”, rekao je Subašić.

Dodao je kako se šest osoba sa liste, za koje je izraelska strana odobrila evakuaciju, sinoć nije pojavilo na prelazu Rafah.

Subašić je naglasio kako će oni u narednom periodu imati mogućnost pojaviti se i preći granicu Rafah, na čemu Ambasada BiH nastavlja raditi.

Evakuisani državljani BiH sa porodicama su na putu prema Kairu, gdje će boraviti u hotelu naredna dva dana, a tokom tog perioda će se raditi na rješenjima za njihov dolazak u Bosnu i Hercegovinu.

Ambasada Bosne i Hercegovine u Egiptu uputila je zahtjev za evakuiranje 54 osobe iz Gaze, a riječ je o 29 državljana BiH i njihovim bližim srodnicima. Izraelska strana odobrila je da Gazu napuste 42 osobe s pomenutog spiska.

Previous Apel za pomoć u liječenju Eldina Salkanovića (24) iz Bašigovaca
Next Izraelske snage tokom upada u bolnicu Al-Shifa u Gazi uništile mnoge medicinske uređaje

You might also like

NAŠI DANI

Povratnici u okolinu Foče: Sami obnavljali kuće, napokon dobili i struju u devet sela

U znak zahvalnosti na podršci povratnici u Foču organizovali su skromnu svečanost za predstavnike institucija koje su pomogle realizaciju projekata na području ove opštine u 2019. godini. Okupili su se

NAŠI DANI

Počitelj postaje glavno saobraćajno središte u regiji. Pelješki most gubi smisao

Dok u Hrvatskoj traje euforija oko skorog puštanja u promet Pelješkog mosta, u prvom je susjedstvu Javno preduzeće Autoceste FBiH upravo objavilo javni poziv za izradu idejnog i glavnog projekta dijela Jadransko-jonskog

NAŠI DANI

Dudaković i ostali pušteni iz pritvora, branit će se sa slobode

  Bivši komandant 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine Atif Dudaković i 12 pripadnika tog korpusa koji su uhapšeni u petak danas su pušteni iz pritvora, potvrdio je Feni