Bosanska kompanija osnovala kompaniju u Americi

Bosanska kompanija osnovala kompaniju u Americi

U cilju ekspanzije svog međunarodnog poslovanja bosanskohercegovačka kompanija BS Telecom Solutions Sarajevo osnovala je kompaniju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako je saopćeno iz ove kompanije radi se o zajedničkoj investiciji u saradnji sa umirovljenim generalom američke vojske Michaelom D. Barberom.

Na ovaj način BS Telecom Solutions pored svojih kompanija u Bosni i Hercegovini, Češkoj Republici, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj dodaje i kompaniju u SAD. Pored ulaska u vlasništvo, general Barbero obavljat će i poziciju višeg savjetnika direktora sarajevske firme Mirze Varatanovića.

Kompanija trenutno upošljava više od 100 uposlenika sa stalnim trendom rasta broja radnika. BS Telecom Solutions član je američke privredne komore AMCham u Bosni i Hercegovini. 
General Barbero naglašava da je impresioniran potencijalom ovog zajedničkog ulaganja i sigurnim unaprjeđenjem dosadašnjih rezultata matične kompanije.

Previous National Geographic preporučuje Mostar za 2020
Next Ljepote Bosne iz zraka - Ilidža (VIDEO)

You might also like

Ekonomija/Biznis

Tuzlanski aerodrom ruši rekorde: U 2018. očekuje 600 hiljada putnika

  Međunarodni aerodrom Tuzla (MAT) u 2017. godini prevezao je čak 161 hiljadu putnika više nego u godini ranije, te dostigao cifru od 526 hiljada putnika u toku jedne godine.

MADE IN BOSNIA-387

Tops na policama tržnih centara u Švedskoj

  Agrokomercov brend Tops velikokladuške prehrambene industrije AC FOOD ušao je na tržište Švedske. Prve količine ovog najpoznatijeg bosanskohercegovačkog biskvita već se nalaze na policama švedskih trgovina i većih trgovačkih

MADE IN BOSNIA-387

Vrijedne ruke porodice Žilić: Kupreški sir pobrao medalje Novosadskog sajma

Bračni par Smail i Munevera Žilić deceniju su se bavili prodajom sira, da bi prije četiri godine odlučili da preuzmu jednu mljekaru od farmera s kojim su sarađivali i stvore