Broj poginulih u izraelskim napadima na Gazu porastao na 10.569. Očevi se opraštaju od ubijene djece…

Broj poginulih u izraelskim napadima na Gazu porastao na 10.569. Očevi se opraštaju od ubijene djece…

Broj poginulih Palestinaca u napadima Izraela na Pojas Gaze, koji je u blokadi od 7. oktobra, porastao je na 10.569, među kojima je 4.324 djece, javlja Anadolu.

Ashraf al-Qudra, glasnogovornik Palestinskog ministarstva zdravstva u Gazi, je na konferenciji za novinare podijelio je najnovije podatke o poginulim u izraelskim napadima na Gazu.

Qudra je kazao da je još 241 osoba izgubila život u 27 masakara koje je izvršio Izrael u posljednja 24 sata.

“Broj poginulih u Pojasu Gaze od 7. oktobra porastao je na 10.569, uključujući 4.324 djece i 2.823 žene”, kazao je Qudra.

Naveo je također da je u napadima izraelske vojske povrijeđeno 26 .475 ljudi, te da su napadi Izraela na zdravstvene radnike u Pojasu Gaze porasli.

Qudra je naglasio da je 49 posto poginulih u posljednja 24 sata bilo iz južnih regija Pojasa Gaze, koje izraelska vojska smatra “sigurnom zonom”.

U dosadašnjim napadima Izraela poginula su 193 zdravstvena radnika, a 45 vozila hitne pomoći postalo je neupotrebljivo. Izrael dosad gađao 120 zdravstvenih ustanova.

WHO: U izraelskim napadima ubijeno 509 Palestinaca u bolnicama (Svjetska zdravstvena organizacija izvještava da je od 7. oktobra do 7. novembra u Gazi ubijeno 6368 žena i djece.)

Bolničar se oprašta od svog sina koji je ubijen u zračnim napadima na Gazu…

Previous Prazne police: Coca-Cola se povlači iz trgovina u Hrvatskoj
Next Jesu li arapski režimi izdali Gazu?

You might also like

NAŠI DANI

SDA predstavila novu parlamentarnu većinu u ZDK-u

Predstavnici nove parlamentarne većine u Zeničko-dobojskom kantonu, ovog puta okupljene oko Stranke demokratske akcije, potpisali su danas Programske principe partnerskog djelovanja na području tog kantona za period 2023.-2026. godina. Novu

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Trnovo: Godišnjica ubistva šestorice Srebreničana – Njihove kosti pronađene u reklamnim vrećama s datumom proizvodnje 2000. godine.

Članovi porodica žrtava genocida okupit će se danas na stratištu Godinjske Bare u Trnovu, mjestu na kojem su pripadnici zloglasne srbijanske jedinice “Škorpioni”, prije 28 godina, pucnjima u leđa ubili

NAŠI DANI

Iz njemačkog ugla: Četiri regionalne kompanije koje su izašle na svjetsku scenu

Njemački magazin Market International objavio je nedavno članak afirmativnog karaktera o nekoliko uspješnih kompanija sa sjedištem na Zapadnom Balkanu, poručivši već u naslovu da se radi o “skrivenim liderima na