Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježen u Srebrenici i Bratuncu (FOTO)

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježen u Srebrenici i Bratuncu (FOTO)

 

Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike srpske danas je u Bratuncu i Srebrenici prisustvovao obilježavanju Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Obilježavanje 1. marta upriličeno je u Memorijalnom centru Veljaci u Bratuncu, a potom i u Memorijalnom centru Potočari kod Srebrenice.

Fotografija korisnika/ce Portal Tuzlarije.net.

Salkić je u svom obraćanju poručio da su Bošnjaci na Drini, Savi, Uni, Vrbasu i Hercegovini, garant očuvanja Bosne i Hercegovine, te da je prisustvo Bošnjaka na ovim prostorima glavna prepreka stvaranju “druge srpske države” na Balkanu i ostvarivanju sna o tzv. velikoj Srbiji.

“Zbog toga, vlast ovog entiteta provodi sistemsku diskriminaciju nad Bošnjacima, onemogućava izučavanje bosanskog jezika, sprečava zapošljavanje, vrijeđa žrtve, negira zločine, veliča ratne zločince, kako bi mi napustili ove prostore.

Fotografija korisnika/ce Portal Tuzlarije.net.

Historijska obaveza svih onih koji vole Bosnu i Hercegovinu je da obezbijede naš opstanak na granicama naše domovine. Pozivamo ih da otvaraju radna mjesta u ovim dijelovima naše zemlje, zapošljavaju naše ljude, jer to je vitalni interes našeg naroda i naše zemlje.

Fotografija korisnika/ce Portal Tuzlarije.net.

Zapošljavajte i Srbe i Hrvate i sve druge građane, kako bi mi na takav način pokazali kakvu državu želimo. Ulaganje i povećavanje kapitala u ovom dijelu Bosne i Hercegovine je garant opstanka naše domovine”, rekao je Salkić – prenosi AA.

Fotografija korisnika/ce Portal Tuzlarije.net.

Foto: Tuzlarije.net

 

(MiruhBosne)
Previous Mališani uživaju u prazničnoj zabavi na trgu u Sarajevu (VIDEO)
Next Dragan Bursać: Srećan ti Dan nezavisnosti moja domovino

You might also like

NAŠI DANI

Moderniji i bolji prijevoz putnika u Sarajevu: Potpisan Ugovor za nabavku novih tramvaja

Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo saobraćaja KS, nakon poduzetih niza aktivnosti, danas su završili sve procedure s ciljem unapređenja javnog prijevoza putnika u Kantonu. Ovim povodom, premijer Kantona Sarajevo Mario

NAŠI DANI

Sabor Islamske zajednice u BiH usvojio Deklaraciju o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici

Sabor Islamske zajednice na današnjoj sjednici u Sarajevu usvojio je Deklaraciju o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici, te predstavio Fetvu o genocidu nad Bošnjacima muslimanima u Srebrenici koju je 3.

NAŠI DANI

Septembarski dani slobode u Bosanskoj Krupi

17. septembra 1995. godine, borci i starješine 511. slavne, 505. viteške i 503. slavne u sadejstvu sa drugim jedinicama 5. korpusa oslobodile su Bosansku Krupu. Ove se godine navršava 29.