Dvije medalje za bosanske informatičare u Mariboru

Dvije medalje za bosanske informatičare u Mariboru


Na Balkanskoj olimpijadi iz Informatike održanoj od 29. oktobra do 3. novembra 2023. godine u Mariboru, u Sloveniji  predstavnici Bosne i Hercegovine, izvrsni informatičari iz Sarajeva osvojili su dvije medalje.
 
Učenici Druge gimnazije Faruk Ibrahimović i Benjamin Mujkić osvojili su srebrenu i bronzanu medalju, a veoma blizu osvajanju još jedne medalje bila je i Farah Demirović, učenica  Richmond Park School Sarajevo.

Na Olimpijadi, naše takmičare predvodili su njihovi nastavnici  Adnan Šalak i Admir Zateg.

„Ponosni smo na njihova izvanredna postignuća i istovremeno se nadamo da će ovi mladi informatičari nastaviti razvijati svoje vještine i postizati još veće uspjehe u budućnosti.

Još jednom bravo, uz  iskrene čestitke  koje upućujemo i njihovim roditeljima i  nastavnicima“, poručili su Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

Previous Čad opozvao svog ambasadora u Izraelu
Next Akademik Duraković: U Gazi se dešava teror nad djecom i usavršavanje genocida

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Mia Marić odbranila doktorat u Manchesteru i postala najmlađa doktorica nauka iz naše države

Mia Marić je zvanično odbranila doktorat na Univerzitetu u Manchesteru (Faculty on Science and Engineering, Department of Materials), te, kako nam je potvrđeno, sa 25 godina postala najmlađa doktorica nauka iz

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Dječaci koji imaju 13 godina i zvanje IT profesionalaca (VIDEO)

  Dinel Hamzić, Tarik Lika i Inas Kasumović su trinestogodišnjaci, učenici sarajevskih osnovnih škola. Na prvi pogled obični, vedri dječaci. Međutim, njih trojica su i nosioci internacionalno priznatog, Microsoft certifikata,

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Bosna i Hercegovina bogatija za 45 doktora nauka i umjetnosti (VIDEO)

Univerzitet u Sarajevu danas je promovirao 45 doktora nauka i umjetnosti a diplome su im uručene na svečanosti u Narodnom pozorištu Sarajevo.