Haad: Bosanski proizvođač sportske opreme koji oblači košarkašku i rukometnu reprezentaciju

Adnan Hajrulahović Haad modni je dizajner koji svoj posao uspješno radi već 15 godina. Njegovu odjeću nosile su megapopularne glumica Angelina Jolie i pjevačica Kylie Minogue.

Danas se njegov tim na tržištu nameće kao jedini ozbiljni proizvođač sportske opreme u BiH. Nakon što je košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine potpisala ugovor te počela nositi opremu sa markicom ‘HAAD’, isti korak je napravila i rukometna reprezentacija naše zemlje.

Prije samog meča Hajrulahović je potpisao ugovor sa Enidom Tahirovićem, predsjednikom Rukometnog saveza BiH. Na obostrano zadovoljstvo, sklopljen je ugovor sa domaćom kompanijom, koja polako postaje lider u proizvodnji sportske opreme u BiH.

Nedavno je u Sarajevu otvoren i prvi ‘fan shop’ rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Tamo se već mogu kupiti svi proizvodi koje nosi naša reprezentacija, a za čiji je dizajn zaslužena ova kompanija.

-Mi smo se opredijelili da gradimo bh. društvo, upošljavanjem i ispunjavanjem svih drugih kvaliteta kada je proizvodnja u pitanju. Pomjeramo granice uspjeha sigurno i ponosni smo zbog toga-kazao je Hajrulahović za Bportal.ba.adnan-haad

U dresu proizvođača ‘HAAD’ ispisana je historija bh. košarke, kada su kadeti naše zemlje nedavno osvojii zlato na Evropskom prvenstvu do 16 godina.

-Ponosni smo jer smo dio te priče, a nadam se da ćemo i rukometnim Zmajevima ‘ušiti’ tu nafaku za uspjehe na dres. Svi zajedno trudom, radom i kvalitetom možemo graditi uspjehe-dodaje Hajrulahović.

Nije mala stvar kada na pobjedničkom postolju iza sebe ostavite svjetske brendove kao što su ‘Nike’ i ‘Adidas’, a to je pošlo za rukom Adnanu, često kaže u šali.

-Bili smo brend broj jedan na EP kadeta. U šali često kažem da smo mi bili zlatni, Adidas je bio drugi, a Nike treći. Naravno za to su zaslužni mladi košarkaši, ali smo ponosni jer imamo priliku sarađivati sa sportskim kolektivima-kaže on.

Za kompaniju koja ima tridesetak uposlenih to znači mnogo ističe Hajrulahović, ali i njemu kao bh. dizajneru.

-To je prilika i za državu jer stvaramo uslove za izvoz naše opreme na inostrano tržište. Mi idemo dalje, a nastali smo praktično iz potrebe domaćeg sporta, jer je u jednom trenutku bio veliki jaz stranih proizvođača. Do skoro nismo bili u prilici kupiti, primjera radi, 30 trenerki iste veličine, a jednog proizvođača. Pokrenuli smo i tu liniju i danas s ponosom možemo reći, da mi smo sportski brend u BiH-kaže Adnan.

Osim košarkaške i rukometne reprezentacije, ‘HAAD’ opremu nose još i dio karate, te taekwondo reprezentacije, ali i šezdesetak domaćih klubova.

(Bportal.ba/mb)

Previous Novi FIFA poredak: Bosna i Hercegovina ponovo među 20 najboljih
Next Knjiga "Historija Ilira" doprinos naučnim spoznajama o ilirskom periodu

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Firma iz Zenice proizvodi odjevne komplete za policiju i sigurnosne snage Danske

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić posjetio je danas kompaniju “ECOCOMFORT” d.o.o. ZENICA, gdje je sa vlasnikom Fikretom Ramovićem razgovarao o poziciji na međunarodnom tržištu ove kompanije koja je 100% izvozno

MADE IN BOSNIA-387

Ministar Dedić posjetio Bimal: Povećati domaću proizvodnju uljarica

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je posjetio proizvodne pogone kompanije Bimal u Brčkom, te prisustvovao panel diskusiji organiziranoj u okviru Dana uljarica.  Predstavnici ove kompanije su,

MADE IN BOSNIA-387

U glavnom gradu predstavljanje nove jahte proizvedene u srednjoj Bosni

Sutra (subota u 20.30h) na Trgu Bosne i Hercegovine u Sarajevu bit će upriličeno predstavljanje nove jahte kompanije ‘Derubis Yachts’. Jahta Derubis 44 Fly duga je 14 metara, široka 4,5