Hadžići: Na Brezovači obilježena 25. godišnjica od pogibije Čedomira Domuza

Hadžići: Na Brezovači obilježena 25. godišnjica od pogibije Čedomira Domuza

U prisustvu oko 300 poštovaoca lika i djela Čedomira Domuza, danas je na brdu Brezovača obilježena 25. godišnjica od pogibije tog ratnog heroja.

Predsjednica Udruženja “Grom u njedrima Igmana” Sanja Sadiković istakla je da je ono što je specifično činjenica da među organizatorima tog događaja nema niti jedan borac, te da im je cilj da mladi ljudi osmisle i realizuju i budu gorivo za pogon ovog udruženja.

– A vi, poštovani naši borci, vi ćete biti počasni gosti na našim manifestacijama. Baš vi će te biti oni koji će sjediti ponosno u prvim redovima, vi ćete biti oni koji će nam dati podršku, vi, preživjeli ćete biti neiscrpni materijal od kojeg ćemo sašiti jednu veliku priču, šarenu kao bosanski ćilim, sa svim svojim razlikama, specifičnostima, doživljajima, emocijama, sa svim onim što nam vi možete pružiti i ispričati – rekla je Sadiković.

– Čedinu smrt sam doživio kao smrt mog rođaka Coceta, komandira “Kobre” i kao Titovu smrt, kada sam pomislio da je kraj svijeta. I sada osjetim hladnoću i studen, kakva me bijaše obuzela kada sam ga mrtvog vidio… – rekao je Nihad Šehić, saborac pokojnog Čedomira Domuza.

Programu su prisustvovali i ministar za boračka pitanja KS Muharem Fišo, delegacija općine Hadžići, te brojni članovi boračkih udruženja, saborci i građani.

Nakon programa upriličena je izložba ratnih uspomena porodice Domuz i kolekcionara Armina Fazlića.

Previous Mostar spreman za 451. tradicionalne skokove, grad prepun domaćih i stranih turista
Next Vodopad Kravice vrvi od gostiju, ljepota slapova i zelenilo ostavljaju bez daha

You might also like

NAŠI DANI

Komšić i Dunović u Italiji prisustvovali otvaranju spomen obilježja ‘Cvijet Srebrenice’

 Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, na poziv bosanskog Udruženja građana “Ljiljan Italija” otvorio je spomen-obilježje “Cvijet Srebrenice” u mjestu Rogno u Italiji u kojem žive građani bosanskog porijekla.

NAŠI DANI

Avioni iz UAE u proteklim danima dostavljali vojnu pomoć i opremu Izraelu?

Jackson Hinkle, nezavisni politički komentator iz SAD-a, objavio je na društvenoj mreži X, da je 8 aviona Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) ‘koji su prevozili VOJNU POMOĆ I OPREMU za IZRAELSKU

NAŠI DANI

Srebro na EP za našu reprezentaciju u sjedećoj odbojci

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci ispustila je u petom setu desetu titulu prvaka Evrope, nakon što je rezultatom 3:2 po setovima danas poražena od selekcije Rusije u finalu