Izvoz iz naše zemlje u januaru i februaru povećan za 14,2 % u odnosu na isti period prethodne godine

Izvoz iz naše zemlje u januaru i februaru povećan za 14,2 % u odnosu na isti period prethodne godine

U razdoblju I-II 2017. godine izvoz je iznosio 1 milijardu 543 milijuna KM, što je za 14,2 % više nego u istom razdoblju 2016. godine, dok je uvoz iznosio 2 milijarde 407 milijuna KM, što je za 11,5 % više nego u istom razdoblju prethodne godine.

Pokrivenost uvoza izvozom je iznosila 64,1 %, dok je vanjskotrgovinski robni deficit iznosio 864 milijuna KM.

Izvoz u zemlje CEFTA je iznosio 211 milijuna KM, što je za 36,7 % više nego u istom razdoblju 2016. godine, dok je uvoz iznosio 273 milijuna KM, što je za 2,5 % više nego u istom razdoblju prethodne godine. Pokrivenost uvoza izvozom je iznosila 77,5 %.

Izvoz u zemlje EU je iznosio 1 milijardu 150 milijuna KM, što je za 10,7 % više nego u istom razdoblju 2016. godine, dok je uvoz iznosio 1 milijardu 440 milijuna KM, što je za 8 % više nego u istom razdoblju prethodne godine. Pokrivenost uvoza izvozom je iznosila 79,8 % – objavila je Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine.

(MiruhBosne)

Previous Novi turističko-poslovni magazin “Visit B&H“
Next Trideset studenata prestižnog ‘Yale Univerziteta’ posjetilo kompaniju ‘Bosnalijek’

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bosna i Hercegovina u robnoj razmjeni s Austrijom ima suficit od 100 miliona eura

Bosna i Hercegovina jedina je država u okruženju koja ima suficit s Republikom Austrijom u robnoj razmjeni i u protekloj godini iznosio je 100 miliona eura. – To je izuzetak. Niti

MADE IN BOSNIA-387

Novi patent inovatora iz Srebrenika: Abdulah Smajlović riješio problem koga nisu uspjeli riješiti Amerikanci i Korejanci!

Abdulah Smajlović, inovator iz Srebrenika, već dugi niz godina uspješno se bavi proizvodnjom i unaprijeđivanjem inovativnih mašina za sušenje i preradu voća, povrća, šumskih plodova i ljekovitog bilja. Nedavno je

Ekonomija/Biznis

“Igman” uskoro otvara novi pogon, posao za još 100 radnika

  Privredno društvo Igman Konjic uskoro otvara novi pogon. Pogon će se pustiti u probni rad u februaru, a 6. marta, na godišnjicu Igmana, trebao bi biti i zvanično otvoren.