Kadetsko fudbalsko prvenstvo: Bosna i Hercegovina pobijedila Srbiju, meč obilježio fair-play potez kapitena Zmajeva

Kadetsko fudbalsko prvenstvo: Bosna i Hercegovina pobijedila Srbiju, meč obilježio fair-play potez kapitena Zmajeva

U zanimljivom i izjednačenom duelu na stadionu u Kostreni izabranici selektora Sakiba Malkočevića ostvarili su minimalnu pobjedu i završili nastup na EURO-u.

Gol odluke u 80. minuti meča postigao je Armin Imamović, ali to nije bilo dovoljno da se selekcija Bosne i Hercegovine plasira u dalju fazu prvenstva jer joj je trebala pobjeda sa dva ili više golova razlike, prenosi AA.

Fotoeporter: AA/ Silvano Jezina

Iz grupe C u dalju fazu plasman su izborile selekcije Njemačke i Finske, a Nijemci su danas na Rujevici vršnjake iz Irske savladali sa visokih 7:0.

Nakon utakmice, zvanični Twitter profil Evropskog prvenstva u Hrvatskoj objavio je fotografiju koja se brzo proširila društvenim mrežama.

U centru pažnje je kapiten Zmajića Rijad Sadiku koji je pokazao duh fair-playa, a svom povrijeđenom vršnjaku, reprezentativcu Srbije Slobodanu Tediću pomogao je da dođe do svlačionice.

(MiruhBosne/Faktor)

Previous Država se napokon sjetila Bogićevićevih zasluga
Next Manifestacija Dani odbrane Sapne: Sjećanje na heroja Mehdina Hodžića (VIDEO)

You might also like

OTPOR BOSNE

Obilježena 30. godišnjica bitke za odbranu porodilišta

Tek rođene Sarajlije u porodilištu su na današnji dan 1992. godine postale su najstrašnije žrtve agresora, a učesnici odbrane tvrde da je ta odbrana bila ključna i za odbranu grada.

NAŠI DANI

Šarović: Dodik aktivirao MAP i prodao Republiku srpsku

Predsjednik SDS-a i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović kritikovao je člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika kazavši da je aktivirao MAP i prodao

NAŠI DANI

Aktivisti na protestu u Beogradu poručili: „Vučić naručuje murale“

Aktivisti okupljeni oko Društva za održivu budućnosti – Koraci, ali i članovi drugih organizacija, održali su večeras protestni skup na Cvetnom trgu u Beogradu sa ciljem da, kako su najavili,