Katar: Firma iz Bihaća učestvuje u gradnji stadiona za SP 2022

Katar: Firma iz Bihaća učestvuje u gradnji stadiona za SP 2022

Na poziv čelnih ljudi katarskog grada Al Khora, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić posjetio je ovu katarsku lokalnu zajednicu s kojom će Grad Bihać, ukoliko Gradsko vijeće Bihać na narednoj sjednici usvoji odluku, sklopiti Sporazum o bratimljenju.

Zajedno sa gradonačelnikom Fazlićem u posjeti Al Khoru boravi i delegacija firme VS Trend na čelu sa Sabahudinom Blaževićem i Amirom Avdićem, koja u ovom gradu učestvuje u izgradnji nogometnog stadiona za Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022. godine.

„U izgradnji stadiona učestvuje oko 100 radnika iz Bihaća i eto naš grad, putem naših građana biti će dio jedne velike svjetske manifestacije kakvo je svjetsko prvenstvo u nogometu. Posebno smo sretni što u ljudima Grada Al Khor imamo prijatelje i partnere s kojima možemo surađivati u oblasti turizma i privrede i uvjeren sam da ćemo nakon bratimljenja ostvariti još bolju saradnju između ova dva grada i to u oblasti privrede gdje očekujemo investicije iz Katara“ – kazao je gradonačelnik Fazlić.

-Tokom posjete katarskom gradu Al Khoru bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić posjetio je i Ambasadu Bosne i Hercegovine u Kataru. U razgovoru sa ambasadoricom NJ.E. dr. Biserom Turković, gradonačelnik Fazlić upoznao se sa odnosima između naše zemlje i Katara, a posebno u svijetlu privredne, kulturne i ostale saradnje.

Skoro bratimljenjem dva grada – Al Khora i Bihaća otvoriti će vrata nastavku dugoročne saradnje dvaju gradova i njihovih stanovnika, povećanje interesa katarskih ulagača za Grad Bihać i Unsko-sanski kanton. Tu se prije svega misli na ulaganja u sektor nekretnina i projekte iz oblasti zdravstva, poljoprivrede i obrazovanja.

Previous Vlada FBiH izdvojila dodatna 2 miliona maraka za Aerodrom Bihać
Next Bihać: Osvijetljen srednjovjekovni grad 'Sokolac'

You might also like

Ekonomija/Biznis

Green Pack prvi u Zenici pravi kartonsku ambalažu

Amelina Tufekčić pokrenula je nešto inovativno u rodnoj Zenici – po prvi put taj grad ima firmu za proizvodnju kartonske ambalaže, Green Pack. U razgovoru za eKapiju ova dama kaže da

MADE IN BOSNIA-387

EZ Group Busovača – uskoro gradi nove proizvodne hale i uvodi nove proizvode

EZ Group iz Busovače, koja proizvodi kućnu hemiju, kozmetičku i plastičnu ambalažu, priprema se za izgradnju novih proizvodnih postrojenja i uvođenje novih proizvoda. Kompanija je početkom jula obilježila i 30

Ekonomija/Biznis

Pet bosanskih kompanija na sajmu ANUGA FINE FOOD u Kelnu

Vanjskotrgovinska komora BiH je i ove godine organizovala zajednički nastup naših kompanija iz oblasti prehrambene industrije na sajmu ANUGA FINE FOOD 2023, koji se održava u periodu od 7. do