Komšić: Trebamo ustrajati na zajedništvu i očuvati nezavisnost Bosne i Hercegovine

Komšić: Trebamo ustrajati na zajedništvu i očuvati nezavisnost Bosne i Hercegovine

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Želјko Komšić uputio je  čestitku povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Komšić u čestitki ističe da će datumi 29. februar i 1. mart ostati  zauvijek zapisani u našoj historiji, jer je tih dana većina građana naše zemlјe jasno  dala svoj glas za nezavisnu Bosnu i Hercegovinu.

– Tada se nismo dijelili na lijeve i desne, na liberalne i konzervativne, na urbane i ruralne, nego smo se svi zajedno, volјom većine građana, odlučili za nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu, za građansku Bosnu i Hercegovinu.

Ni danas se ne trebamo, kada je riječ o državi Bosni i Hercegovini, dijeliti u ideološke tabore. Trebamo ustrajati na zajedništvu i očuvati njenu nezavisnost, suverenitet i integritet.

Svim građanima Bosne i Hercegovine,  i svim Bosancima i Hercegovcima u dijaspori, čestitam 1. mart, Dan nezavisnosti. Nadam se da ćemo našu zemlјu uskoro uvesti u NATO i Evropsku uniju,  jer to je put koji omogućava sigurnu državu, dostojanstven i kvalitetan život za svakog od nas, kaže se u Komšićevoj čestitki.

Previous U Sapni obilježeni Dan nezavisnosti i Dan 206. viteške brdske brigade ARBIH (VIDEO)
Next Travnik: Održana svečana akademija povodom Dana Nezavisnosti

You might also like

NAŠI DANI

Ramić: Pozvati prijatelje istine i pravde da slijede primjer Kanade (VIDEO)

Direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada (IGK) Emir Ramić podsjeća da je kanadska vlada obilježavanje 9. januara u bosanskohercegovačkom entitetu Republici srpskoj osudila kao anticivilizacijski čin, čime je postala jedina

NAŠI DANI

Brani Dodika, osporava Schmidta, ali ne i njegove odluke u izbornoj noći

Ako su američki CNN i njemački Frankfurter Allgemeine Zeitung označili Viktora Orbana, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika najodanijim političkim liderima Vladimiru Putinu u Evropi, nekako se logički nameće pitanje –

NAŠI DANI

Jesu li arapski režimi izdali Gazu?

Izraelsko-palestinski rat: Arapski režimi su izdali Gazu. Vrijeme je da promijenite kurs, piše Muhannad Ayyash za Middle East Eye. -Riječi nisu dovoljne. Rezolucije UN-a nisu dovoljne. Zvanične osude nisu dovoljne.