Komšić: Trebamo ustrajati na zajedništvu i očuvati nezavisnost Bosne i Hercegovine

Komšić: Trebamo ustrajati na zajedništvu i očuvati nezavisnost Bosne i Hercegovine

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Želјko Komšić uputio je  čestitku povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Komšić u čestitki ističe da će datumi 29. februar i 1. mart ostati  zauvijek zapisani u našoj historiji, jer je tih dana većina građana naše zemlјe jasno  dala svoj glas za nezavisnu Bosnu i Hercegovinu.

– Tada se nismo dijelili na lijeve i desne, na liberalne i konzervativne, na urbane i ruralne, nego smo se svi zajedno, volјom većine građana, odlučili za nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu, za građansku Bosnu i Hercegovinu.

Ni danas se ne trebamo, kada je riječ o državi Bosni i Hercegovini, dijeliti u ideološke tabore. Trebamo ustrajati na zajedništvu i očuvati njenu nezavisnost, suverenitet i integritet.

Svim građanima Bosne i Hercegovine,  i svim Bosancima i Hercegovcima u dijaspori, čestitam 1. mart, Dan nezavisnosti. Nadam se da ćemo našu zemlјu uskoro uvesti u NATO i Evropsku uniju,  jer to je put koji omogućava sigurnu državu, dostojanstven i kvalitetan život za svakog od nas, kaže se u Komšićevoj čestitki.

Previous U Sapni obilježeni Dan nezavisnosti i Dan 206. viteške brdske brigade ARBIH (VIDEO)
Next Travnik: Održana svečana akademija povodom Dana Nezavisnosti

You might also like

NAŠI DANI

Sarajevo: Počinje obnova Pozorišnog trga „Susan Sontag“

U prisustvu premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića i gradonačelnika Abdulaha Skake, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić u ponedjeljak 22. maja 2017. godine potpisao je ugovor sa direktorom ”Unigradnje” d.

NAŠI DANI

Suđenje Stanišiću i Simatoviću: Policajac iz Srbije palio kuće u Istočnoj Bosni

  Svjedočeći na haškom procesu Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću-Frenkiju, optuženim za zločine počinjene u Bosni i Hercegovini, bivši policajac iz Srbije potvrdio je u četvrtak kako je u martu 1993. godine

NAŠI DANI

Finski ministar zvao hrvatskog šefa diplomatije, sutra će to napraviti i švedska ministrica

Predsjednik RH Zoran Milanović je, po svemu sudeći, izazvao još jedan diplomatski skandal. Podsjetimo, Milanović je danas sugerisao da bi Hrvatska trebala blokirati ulazak Finske i Švedske u NATO dok