Manifestacija “Vrijeme je za prosperitet” okupila brojne Bošnjake Švicarske

Manifestacija “Vrijeme je za prosperitet” okupila brojne Bošnjake Švicarske

Veliki broj Bošnjaka iz svih dijelova Švicarske, kao i brojni gosti i zvanice, prisustvovali su manifestaciji “Vrijeme je za prosperitet”, koju tradicionalno organizuje Udruženje Prosperitet Fond iz Švicarske.

Prilika je ovo bila za susret prije svega Bošnjaka iz cijele Švicarske, analizu dosadašnjeg rada, ali i prilika za duhovno uzdizanje, kao i sjećanje na korijene, odnosno domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Predsjednik Udruženja Prosperitet Fond Senad Džihanović, istakao je da je ovo posebna noć Bošnjacima Švicarske, te pojasnio značaj same manifestacije održane u Zofingenu.

– Ovo je osma manifestacija i sretan sam što je 90 posto večerašnjih učesnika iz Švicarske. Cilj našeg druženja promovisati moralne vrijednosti, educirati ljude širom Švicarske i Bosne i Hercegovine, i na taj način doprinijeti kvalitetnijem načinu života naših ljudi – kazao je Džihanović.

Predsjednik Skupštine ovog udruženja Hasan Pinjić istakao je da svako mjesto u Švicarskoj ima nekoliko članova u Udruženju, te da su do sada ostvarili odlične rezultate.

– Veliki broj projekata smo do sada uradili. Naša vizija jeste prosperitet, kako i sam naziv našeg udruženja govori. Sretni smo da nas je večeras ovoliko i to je dokaz da smo na dobrom putu – kazao je Pinjić.

U manifestaciji su učestvovali hor “Sultanije Yverdona” i hor “Warda”, kao i Ibrahim-ef. Husanović, koji je govorio o prvom predsjedniku Predsjedništva Bosne i Hercegovine Aliji Izetbegoviću, čijem liku i djelu je posvećen veliki dio programa.

Cijeli program je vodio i moderirao Eso Balić, dok je prigodno predavanje održao prof. dr. Senadin Lavić.

Bošnjaci Švicarske ne zaboravljaju svoje korijene i svoju domovinu. Sretni su zbog organizacije ovakvog događaja, koji je dobra prilika za druženje, razgovor i sjećanje na domovinu Bosnu i Hercegovinu.

– Ovo su događaji koji nama trebaju. Ovakvi događaji pomažu našoj djeci da znaju za svoje korijene i svoju domovinu – kazala je Fata Redžić, Zvorničanka s adresom u Švicarskoj.

Udruženje Prosperitet Fond, osnovano je 2015. godine, s ciljem podrške u edukaciji ljudima u potrebi, uglavnom u Švicarskoj i Bosni i Hercegovini.

Izvor: Preporod.info

Previous Tuzlanska premijera dokumentarnog filma o Nisvetu Džanki 26. oktobra u BKC TK
Next Adnan Alagić po drugi put Svjetski šampion u Bodybuildingu i fitnessu IBFF-a

You might also like

NAŠI LJUDI

Bošnjačko porijeklo: Glumac Cem Ucan u posjeti Novom Pazaru

U Novom Pazaru boravi poznati turski glumac Cem Ucan. Gledaocima širom svijeta poznat je po ulogama u popularnim turskim serijama “Dirilis: Ertugrul“ i „Payitaht: Abdulhamid”. To su samo neke od

NAŠI LJUDI

Iftar na Trgu Bošnjaka

I ove godine kao i prethodnih, omladina džemata Wels, na čelu sa svojom referenticom Sarom Podojak i njenim timom, pripremili su dosada najljepši omladinski iftar. Na samom ulazu na Trg

NAŠI LJUDI

Otvorena džamija u St. Louisu

Uz prigodnu svečanost jučer je zvanično otvorena džamija i islamski centar Nur u džematu St. Louis Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike (ICNAB). Ceremoniji je prisustvovao i reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović