Ministru vanjskih poslova BiH, sa svježim povodom: KONAKOVIĆU, DIJELITI MOŽEŠ SAMO SVOJU LEDINU, A NE DRŽAVU!

Ministru vanjskih poslova BiH, sa svježim povodom: KONAKOVIĆU, DIJELITI MOŽEŠ SAMO SVOJU LEDINU, A NE DRŽAVU!

Obraćamo ti se nakon tvoje današnje izjave da ‘jedan dio političke scene u Evropi razmatra kako samo da podrži FBiH, bez da se podrži RS. Ako vlasti RS-a nastave ovako, bojim se da će na to primorati ozbiljne evropske zvaničnike’!

Takva izjava je sramna otvorena ponuda i poziv na podjelu države koju si proturio javnosti kako bi vidio kakve reakcije će ista izazvati i koliko je ‘teren spreman’ za završnicu uništenja naše države. Sve po diktatu tvojih stranih vlasnika i nalogodavaca, a po planu koji je izašao iz njihovih kuhinja zla! I to sve u skladu sa svojevremenom izjavom Tuđmana da će, ako im dadnu vlast nad Bošnjacima, oni ‘uvesti muslimane u EU’! Takva politika ima konstantu u sadašnjem HDZ-u  sa sjedištem u Zagrebu,  gdje svako malo trčiš po pamet (ili eventualno, u njihovu ekspozituru u Mostaru!). 

Prihvaćanjem da nastavite razgovore sa onima koji pljuju po žrtvama genocida i brutalno i prostački psuju genocid ne samo da ponižavate žrtve genocida i jedan cijeli narod, već pristajete biti podanici onih koji ruše državu i otvoreno rade na njenoj podjeli! S kim si onakav si! Zato ne čudi tvoja današnja izjava o ‘entitetu FBiH i EU’!

Kod vas ne postoji ‘crvena linija’ već dno dna, kojeg ste već probili. Samo je pitanje sata kad ćete i nas na tom ‘dnu dna’ potopiti!

Dijeliti možeš samo svoju ledinu, ako je imaš i ako si je halalom stekao, a ne državu! Izborni zakon po mjeri Čovića i Ustavni sud po mjeri i željama Čovića i Dodika možeš skrojiti i sprovesti samo u svojoj kući!

Politika ‘kompromisa’ koju vodite je politika poniženja, izdaje, podjele i nestanka države! Glasači vam za to nisu dali mandat! Niti su vam ga dali oni koji su za ovu zemlju ginuli! Mandat vam ne mogu dati ni vaši vlasnici iz zapadnih ambasada. Oni nisu ginuli za ovu zemlju već su gledali kako naš goloruk narod gine, kako nad nama zločinci vrše genocid, etničko čišćenje, masovna silovanja. I ne samo da su to gledali već su nam ruke vezali kako se ne bismo mogli braniti!

Podanici njima možete biti samo kao pojedinci, odnosno privatno,  a nikako kao predstavnici vlasti jer za podaništvo zapadnim ambasadama mandat glasača nemate!

Ali zato imate nalog glasača da Izborni zakon mora biti isključivo i samo u skladu sa svim presudama ESLJP, uključujući i presudu Kovačević. Podsjetit ćemo i tebe i tvoje Trojance da je, prema Dejtonu, Evropska povelja o ljudskim pravima iznad svakog prava, a da je Evropski sud za ljudska prava iznad svakog domaćeg suda, pa i Ustavnog!

Podsjetit ćemo te da nikakava mešetarenja po Ustavnom sudu, po željama i mjeri Čovića i Dodika, ne dolaze u obzir jer je Ustavni sud definisan Dejtonom i to se ne može mijenjati!

Nikakva ‘legitimna predstavljanja’ niti ‘etnička predstavljanja’ u Ustavnom sudu ne postoje te nigdje u Dejtonu! Ne pokušavaj time što ne postoji pravdati udovoljavanje željama Čovića i Dodika!

Državna imovina je temelj suvereniteta jedne države. Ona mora ostati državna i za to se moraš boriti zajedno sa ostalim Trojancima!

Priča o ulasku u EU i pravdanje svojih katastrofalnih poteza i postupaka njome samo je prihvatljiva politički naivnim i kratkovidim! Nas EU neće i to uporno ponavljaju svi ozbiljni politički analitičari. To dokazuju i svojim odnosom prema ljudskim pravima i evropskim vrijednostima kad je u pitanju naša država! Oni nam ne daju da ta prava i vrijednosti kod nas važe!

Sa ovakvim Ustavom, Izbornim zakonom i uređenjem priča o EU članstvu je samo iluzija i šarena laža!

Priču o ‘kompromisu’ ostavi kod kuće jer ste sami odabrali da budete u koaliciji sa rušiteljima države umjesto da ste napravili bosanski patriotski front! Ni građani lojalni državi, a ni država ne trebaju ispaštati posljedice tog vašeg katastrofalnog izbora!

Vaša je politika dovela zemlju na rub opstanka! Pitate li se ikad da li je nekoliko fotelja bilo vrijedno toga?

I na kraju, kako god ova priča sa Bosnom završila i ti i tvoji Trojanci će odgovarati za svu štetu koju ste nanijeli Državi i njenim lojalnim građanima. Sud pravde ni na Ovom ni na Onom svijetu nećete moći izbjeći. Ne samo vi, nego i oni prije vas.

Građani za demokratsku i građansku državu Bosnu i Hercegovinu:

1. Dženana Delić

2. Bedrudin Gušić 

3. Ibrahim Halilović

Previous Ministar Helez i zamjenik Galić sa mladim stručnjacima iz Bosne i Hercegovine u Londonu
Next Komšić: Opstanak Bosne i Hercegovine zavisi od nas a ne od postojanja OHR-a

You might also like

RIJEČ

Gledamo i šutimo: Koliko su prljave ‘igre’ s jezikom u Bosni i Hercegovini?

Tako je to kada dopuštamo da majka, u Vrbanjcima kod Kotor Varoši, kravom (inače svojim jedinim izvorom prihoda, čitaj preživljavanja) brani bosanski jezik. Kravom, koju je spremna prodati i tim

RIJEČ

‘Prodali ste 3-4 godine vlasti za okove koji će nas pratiti decenijama’

-Godinama su mnogi opozicioni političari pokušavali prodati priču da su drukčiji, kvalitetniji, da neće izdati državne interese. Ponižavajuće je bilo gledati posljednjih mjeseci da su isti ti politički predstavnici molili,

RIJEČ

Nemanja Stjepanović: Da li zaslužujemo Srđana Aleksića

Prošla je još jedna godišnjica smrti Srđana Aleksića. Podsećanjem na njegovu žrtvu, na ljudskost koja ga je, paradoksalno, odvela u smrt, objavljivanjem intervjua sa njegovim ocem, pozivima sveštenicima, političarima, analitičarima