Novine iz Banjaluke proglasile Nikšića ‘ministrom godine’

Novine iz Banjaluke proglasile Nikšića ‘ministrom godine’

-Predstavnici Nezavisnih novina danas su u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu dodijelili nagradu premijeru Federacije BiH Nerminu Nikšiću za najboljeg ministra u FBiH.

Ovaj medij tradicionalno organizira izbor najboljih ministara na svim nivoima vlasti u BiH, a prema glasovima čitalaca portala nezavisne.com ove godine nagrada za najboljeg ministra u Federaciji BiH pripala je premijeru Nerminu Nikšiću. Premijer Nikšić ovom prilikom zahvalio se čitateljima Nezavisnih novina.

– Zadovoljstvo mi je i koristim priliku da se zahvalim čitateljima Nezavisnih novina. Već imam jednu ovakvu plaketu iz prethodnog mandata, kada je pokojni Željko Kopanja bio živ, tada je Novak Đoković proglašen za ličnost godine po izboru čitalaca Nezavisnih novina. Tako da iz tog dijela nosim neke ugodne uspomene i sjećanja- kazao je premijer te je dodao da ova nagrada predstavlja i obavezu u budućem radu.

– Vjerujem da su čitatelji Nezavisnih novina prepoznali da pokušavamo stvoriti neku novu politiku, koja umjesto svađe, podjela i sukoba govori o nekom novom narativu kompromisa, razgovora i dogovora. To ne znači da se oko svega slažemo i da se uvijek slažemo, vrlo često imamo različite poglede i mišljenja, ali smatram da alternativa razgovaranju, dogovaranju i kompromisima ne postoji. Dok budem u prilici da obavljam ovu funkciju, kao i funkciju predsjednika SDP-a BiH, to će biti moja politika, politika dogovaranja. Bosna i Hercegovina je zajednička država, država svih njenih građana koji žive u oba entiteta i u Brčko Distriktu i svakako da sve što ja radim u svojoj političkoj karijeri, radiću i nastojaću da radim u korist svih građana BiH – poručio je premijer Nikšić.

Premijeru je nagradu uručio novinar Nezavisnih novina Vedran Radenović – navodi se iz Nkikšićevog kabineta.

Podsjećamo, Nikšić je imenovan za premijera FBiH krajem aprila tekuće godine nakon što je visoki predstavnik suspendovao Ustav na jedan dan te onemogućio ustavno pravo bošnjačkog potpredsjednika FBiH pri izboru Vlade.

Previous Državni ministar sigurnosti ne vidi ništa sporno u veličanju ratnih zločinaca - osuđenika za genocid
Next Sarajevo u top sezoni - tri dnevna leta za Dubai, 11 sedmičnih letova za Kuvajt

You might also like

NAŠI DANI

Bošnjački učenici iz Liplja ponovo u školskim klupama

Dvanaest učenika bošnjačke nacionalnosti iz Liplja kod Zvornika od jutros su ponovo u školskim klupama. Rezultat je to načelnog dogovora koji su postigli Savjet roditelja i predstavnici Ministarstva obrazovanja Republike

NAŠI DANI

Benjamina Karić izabrana za gradonačelnicu Sarajeva

Tokom nastavka konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva održanog u četvrtak vijećnici su jednoglasno za gradonačelnicu Sarajeva izabrali Benjaminu Karić, javlja AA. Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća održanoj 24. marta,

NAŠI DANI

Gradačac – Prva godišnjica izgradnje spomen obilježja ‘Ljiljan’ (VIDEO)

  U organizaciji Općine Gradačac, Medžlisa IZ Gradačac i Udruženja boraca “Patriotske lige” Gradačac danas je održana manifestacija posvećena obilježavanju godišnjice otvorenja spomen-obilježja borcima Armije RBiH „Ljiljan“ na koti Bandera.