Pokrenuta bosanska kompanija za proizvodnju i ugradnju liftova

Pokrenuta bosanska kompanija za proizvodnju i ugradnju liftova

U Srebreniku je nedavno pokrenuta bh. kompanija za proizvodnju, ugradnju i održavanje liftova – Mack Lift d.o.o.

Firmu su osnovala dva mlada čovjeka sa iskustvom u struci, kazao je za BiznisInfo.ba jedan od njih – Mirsad Imširović.

– Kolega i ja, koji smo zajedno pokrenuli ovu priču, tokom rada za kompaniju koja se bavi istim poslom, uvidjeli smo da tu ima ogromnog prostora za napredak – kazao nam je Imširović.

Kako nam je rekao, potencijalni klijenti su građevinske firme, projektni uredi itd.

– Također, trenutno razvijamo ponudu “low budget” lift ili “home lift” koji bi se cjenovno značajno razlikovao od standardnih komercijalnih liftova i bio pristupačan za sve one koji i u svom domu imaju potrebu za liftom kao i za osobe sa invaliditetom, na koje naravno uvijek moramo misliti – naglasio je.

Interes za ovu vrstu usluga postoji.

– Mi smo na tržište ušli tiho i u vrijeme krize ali ćemo svojom voljom prevazići sve probleme i nadamo se predstaviti se kupcima na najbolji mogući način – istaknuo je naš sagovornik.

Njihova namjera je da rade na domaćem tržištu, ali i da se šire izvan granica Bosne i Hercegovine.

– U ovu priču smo i krenuli sa namjerom da u što skorijem roku stupimo na strana tržišta. Naime, tržište liftova u Evropskoj uniji u prošloj godini iznosilo je 12,9 milijardi dolara – kazao je mladi poduzetnik.

Prvenstveni cilj im je da postanu prepoznatljivi u okvirima naše države a onda i šire, da okupe kvalitetan kadar i pokažu i drugim mladim ljudima da je, uz mukotrpan rad, i ovdje sve itekako ostvarivo.

– Naša priča je tek počela i mi smo svjesni da trčimo maraton a ne sprint. Sada su nam potrebna kapitalna sredstva kako bismo nabavili resurse, opremu i ostalo i nadamo se da ćemo u godinama koje slijede imati uspjeha u tome. Dugoročno, naš cilj je da zaokružimo cjelokupan proces proizvodnje lifta na taj način da bi svaki segment tog proizvoda bio proizveden u našoj zemlji, gdje bismo mi izvozili drugima gotov proizvod a ne obratno – zaključio je Imširović.

Previous Podrška natalitetu: Reisul-ulema darovao sedmo dijete porodice Lelić i šesto dijete porodice Mulalić
Next Domaći ligaški fudbal ipak atraktrivan za strance - u mali bosanski grad stigla četiri Nigerijca

You might also like

Ekonomija/Biznis

Jerlagić: Neka se Energetska zajednica malo bavi Poljskom, a ne nama, Blok 7 je projekat koji treba Bosni i Hercegovini

Izgradnja Bloka 7 Termoelektrane Tuzla trebala je biti jedna od najvećih poslijeratnih investicija u Bosni i Hercegovini, ali već godinama tapka u mjestu. Procjene su da bi kompletan posao, koji

MADE IN BOSNIA-387

Proizvodnja jagodičastog voća u Podrinju postaje profitabilnija

Opšta poljoprivredna zadruga Insieme iz Bratunca osnovana je prije 17 godina. Misija joj je bila da proizvodi, obrađuje i izvozi različite vrste jagodičastog i šumskog voća. Dok je njihova misija ostala ista,

Ekonomija/Biznis

U prethodnoj godini povećan izvoz iz naše države za 4,8%

U razdoblju I-XII 2016. godine izvoz je iznosio 9 milijardi 417 miliona KM, što je za 4,8 % više nego u istom razdoblju 2015. godine, dok je uvoz iznosio 16