Poslata humanitarna pomoć u Burkinu Faso

Poslata humanitarna pomoć u Burkinu Faso

Brodski kontejner humanitarne pomoći za Burkinu Faso u Africi, jednu od najsiromašnijih zemalja na svijetu, danas je krenuo ispred kapaciteta MFS-EMMAUS-a.

Pomoć se sastoji od školskog namještaja, školskog pribora te robe koja je prikupljena od građana Bosne i Hercegovine koji su svoju odjeću i obuću donirali u naše humanitarne kontejnere postavljene u Srebreniku, Odžaku i Vukovu – Tešanj.

Stanovništvo Burkine Faso već nekoliko godina dobija pomoć od MFS-EMMAUS-a, zahvaljujući građanima Bosne i Hercegovine kao i našoj dijaspori. Od 2014. godine kada smo i započeli sa projektom, poslali smo 4 brodska kontejnera pomoći koji se sastojao od školskog pribora i opreme, građevinskog materijala, tekstila, odjeće i obuće.

Pored toga svake godine prikupljamo stipendije za školovanje hiljade djece u selima Burkine Faso, koje iznose samo 30 KM za školsku godinu. Od 2014. godine omogućeno je školovanje za ukupno 4 667 djece.

Previous Okrugli sto o upisu sevdalinke na UNESCO-ovu listu (VIDEO)
Next Dan državnosti Bosne i Hercegovine - Ponedjeljak 25. novembar neradni dan

You might also like

NAŠI DANI

Arminka Helić: Ne smijemo dozvoliti da zapadni Balkan ponovo sklizne u sukob

Arminka Helić, bosansko-britanska političarka i zastupnica u Gornjem domu parlamenta UK upozorila je u svom tekstu na aktuelnu situaciju u našoj zemlji. Sljedećeg oktobra biće 30 godina otkako sam došla

NAŠI DANI

Predsjedništvu predata informacija o aktivnostima SOA-e. Mektić potvrdio novo vrbovanje

  Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić potvrdio je da je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine predao Informaciju u vezi sa navodima o aktivnostima hrvatske SOA-e i generalnog konzula RH

NAŠI DANI

U našu zemlju uskoro bi trebalo stići oko pola miliona vakcina

Ministrica vanjskih poslova naše zemlje večeras je, nakon sastanka u Briselu, obavijestila da u našu zemlju uskoro stižu vakcine iz Covax programa. Bosna i Hercegovina će u okviru COVAX-a dobiti: